1 de 10

Fent viatge amb la ReL Session de Lluís Fortuny

CRÒNICA de la darrera actuació al cicle Dràstik, que serà resident a la sala NAUB1 un cop al mes

per Joan Gener Barbany, 9 de maig de 2013 a les 11:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 9 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ReL sessions, amb Lluís Fortuny en acció a la NauB1 Foto: Àlex Falcó

Que l'Elèctrica Dharma fes una aturada va significar un petit rebombori per aquells que sempre han valorat la feina d'una companyia que va ser l'autèntica abanderada, a casa nostra, de la fusió de sons mediterranis i tradicionals amb el jazz i el rock progressiu. Una aturada que ens ha deixat una mica erms, però que també ha donat vida a d'altres projectes com Ànimes Càndides o el llibre El soroll després de Kerouac . També n'ha nascut, ReL Sessions de Lluís Fortuny, una sessió de música batejada amb el nom d'etno-electrònica.


I aquesta proposta de marge, va ocupar el centre de la Naub1 gràcies a Arcada Koncerts -possiblement un dels principals i més purs exponents de l'underground vallesà- en el marc de l'interessant cicle Dràstik. Les ReL Sessions és un projecte de constant mutació, que arrela, creix i mor a cada sessió. A partir de les premisses de mesclar sons electrònics i sons del món relligats amb samplers, beats i pinzellades de la seva trompeta, Fortuny és una mena de chaman enmig d'un trip musical on la improvisació batega cada 60 segons.

Excèntric a l'inici, hipnòtic a mig camí i alliberador a l'últim tram, la sessió a Granollers va tenir moments de jungle quasi ravero, tambors negres, pitus tradicionals i els fantasmes de Pau Casals, Serrat o la mateixa Dharma.


Llàstima que ningú pensés en completar la sessió amb una platja casolana, unes hamaques lligades a les columnes imperials de la sala i una barreja de plantes feréstegues que no surten a cap llibre.

Sessió de Lluís Fortuny, a la Naub1 Foto: Àlex Falcó

 

Participació