Les Franqueses es fixa en Aiguafreda per remodelar la plaça Espanya de Bellavista

La reforma costarà 500.000 euros, prioritza els vianants i no s'executarà fins al 2014

per Redacció , 7 de maig de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ortofotoplà de la plaça Espanya de Bellavista. Foto: Aj. les Franqueses

L'Ajuntament de les Franqueses del Vallès ha començat a donar les primeres passes per a la remodelació de la plaça Espanya de Bellavista, prevista des de fa anys però no executada fins ara perquè l’anterior govern no la va considerar prioritària. Dilluns una comitiva encapçalada per l’alcalde Francesc Colomé i el regidor d'Urbanisme Esteve Ribalta (que quan era batlle va aplaçar el projecte), van visitar Aiguafreda per veure in situ el paviment utilitzat a la remodelació del centre del municipi i estudiar possibles opcions per la remodelació de la plaça Espanya, que donarà prioritat als vianants.


L'alcalde i el regidor anaven acompanyats d’alguns tècnics municipals, tècnics de la Diputació de Barcelona i l'equip redactor del projecte que ha de transformar la principal entrada al barri de Bellavista. La remodelació consistirà en integrar la plaça a nivell de carrer (des de l'estació de Renfe fins a l’entrada de les diferents vies) i eliminar el seu aïllament actual. L'espai es convertirà en un lloc més accessible per afavorir l’activitat econòmica i social. També s’aprofitarà la millora de l'espai per actualitzar els serveis de la plaça: l'enllumenat, els cablejats, el clavegueram i altres elements.

Cap cost per a l'Ajuntament

L'actuació no suposarà cap despesa per a l'Ajuntament: el 50% del cost s’obtindrà de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) concedida l'any 2012. L’altra 50% del cost de l’obra provindrà d’una subvenció del Pla de Barris. "Ambdues subvencions són finalistes, és a dir, no es poden destinar a altres finalitats i si no s’accepten es perden i es concedeixen a altres municipis", subratllen des de l’equip de govern, conscients que el projecte s’ha aturat en diverses ocasions amb l’oposició criticant que en plena crisi es destinin 553.000 euros a reformar una plaça en comptes de finançar despeses socials.

La Diputació de Barcelona, que també ha atorgat una subvenció al Consistori per elaborar el projecte, ha encarregat la seva redacció en base als criteris de convertir l’espai en un àmbit de prioritat pels vianants. Actualment es redacta l'avant-projecte i es preveu que abans de l’estiu pugui estar llest el projecte. El 2014, si la Generalitat paga l’acordat en el Pla de Barris, començarien les obres.

 

Participació