1 de 10

Mollet lloga als emprenedors locals comercials exempts de quota els tres primers mesos

Es tracta d'una idea pionera per reactivar l'economia, crear ocupació i reduir els locals buits

per Lluís Vilaró/ACN, 29 d'abril de 2013 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i els agents immobiliaris signants del conveni. Foto: Aj. Mollet

Els agents immobiliaris de Mollet del Vallès posaran al mercat locals comercials buits que estaran exempts de lloguer durant els tres primers mesos de contracte. Durant el segon trimestre la quota serà del 50% del lloguer i no serà fins al cap de l'any que es pagarà el 100% de la quota. Es tracta del conveni signat aquest dilluns entre l'Ajuntament de Mollet i una desena d'agents immobiliaris de la ciutat. Els locals seran llogats a emprenedors que prèviament hauran de presentar un pla de viabilitat de negoci al Consistori. L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs (PSC), ha explicat que es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya.


Monràs ha detallat que l'objectiu del conveni és posar al mercat de lloguer els locals buits de la ciutat per "generar activitat econòmica i ocupació", en un municipi amb una taxa d’atur del 17%. De moment encara no hi ha una xifra dels locals que podran acollir-se a aquestes bonificacions. Elisabet Capdevila, portaveu dels agents immobiliaris, ha explicat que a partir d'ara "hem de fer veure als propietaris que hi ha aquesta eina per intentar ocupar aquests locals".

Perdre tres mesos per guanyar vuit anys

En aquest sentit, l'alcalde ha afegit que "els propietaris dels locals seran en primer i últim terme aquells que hauran de dir si estan d'acord amb aquestes condicions". "Han d'entendre que és possible que perdin els tres primers mesos, però en canvi poden guanyar vuit anys de contracte", ha subratllat Monràs. Els emprenedors que vulguin accedir a aquests lloguers hauran de presentar un pla de viabilitat de negoci a l'Ajuntament, que farà de filtre a través de l'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO).

D'altra banda, els emprenedors hauran de pagar dos mesos de fiança pels locals, tot i estar exempts de les tres primeres quotes. D'aquesta manera, el propietari es quedarà amb la fiança si es trenca el contracte abans de l'any. Concretament, els llogaters estaran exempts de les tres primeres quotes. Durant el segon trimestre pagaran el 50%. En el tercer trimestre pagaran el 75% del lloguer i no serà fins el quart trimestre que pagaran entre el 80% i el 100% de la quota.


Entre desembre, gener i febrer, van haver-hi una mitjana de 600 locals buits a Mollet del Vallès, segons fonts municipals. El conveni signat entre l'Ajuntament i els agents immobiliaris té una durada de 8 anys.

 

Participació