1 de 10

Una plataforma a Internet trasllada el gimnàs a casa

Tres emprenedors de Granollers posen en marxa una eina online que pretén facilitar la pràctica de l'esport a tots els públics i butxaques

per ACN/Redacció, 20 d'abril de 2013 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Making-off d'un dels vídeos d'Ictiva. Foto: Ictiva

Anar al gimnàs sense sortir de casa. Això és el que proposa Ictiva, que s'ha posat en marxa aquesta setmana com una nova plataforma en línia que pretén facilitar que els seus usuaris puguin fer exercici des de casa de manera molt similar a la qual ho farien en un gimnàs convencional. La nova plataforma, que ha nascut de la mà de tres emprenedors de Granollers (Artic Technologic SL), dóna la possibilitat de fer 21 tipus d'exercicis diferents com, per exemple, ioga, aeròbic, musculació o exercicis adaptats a la gent gran. L'eina està pensada principalment per a televisors amb accés a Internet i dóna la possibilitat de seguir les classes via vídeo. La nova eina, que segons els ideòlegs és pionera a tot el món, presenta opcions per veure quina és l'evolució dels entrenaments.


Segons explica un dels impulsors d'Ictiva, Jordi Marsal, l'eina, que només està disponible en castellà, té com a objectiu "arribar a totes les cases de la gent que per algun motiu o altre no hagin pogut practicar una vida més saludable", en termes d'esport i dieta. Gran part de la plataforma està basada en classes dirigides enregistrades i no és obligatori tenir cap aparell en especial per poder seguir les classes, si bé en algunes caldrà disposar d'objectes com, per exemple, unes peses. La plataforma en línia dóna l'opció de comprar accessoris a través d'una botiga on-line paral·lela.

Entrenador personal

Ictiva neix en temps de crisi i, segons Marsal, s'ha pensat perquè sigui accessible per a tots els públics. La tarifa mínima és de tres euros per persona, quantitat que els impulsors del projecte qualifiquen de "simbòlica". La nova plataforma no es basa en el seguiment de vídeos enregistrats. Els abonats tindran a la seva disposició un entrenador virtual i podran seguir de prop els seus progressos, així com compartir les seves experiències amb altres usuaris de les xarxes socials.

Multiplataforma

Per tal d'accedir a Ictiva, cal registrar-se a la seva pàgina web. Per seguir les classes i accedir a les opcions interactives es pot fer amb qualsevol dispositiu amb accés a Internet, ja sigui un ordinador de sobretaula, un portàtil, una tauleta tàctil o un telèfon mòbil. Tot i això, el dispositiu principal pel qual està pensada la plataforma és el televisor intel·ligent, l'anomenat smart TV .

Les sessions estan dissenyades per nivells, de més a menys per anar evolucionant pas a pas en intensitat i dificultat. Periòdicament, segons han afirmat els impulsors del projecte, s'aniran afegint vídeos nous per mantenir motivats els usuaris. En el moment del seu llançament la plataforma compta amb 270 documents audiovisuals. 

Els impulsors d'Ictiva en una roda de premsa a Barcelona aquesta setmana. Foto: Jordi Pueyo

 

Participació