Hermínia Mas critica la corrupció i l'amiguisme en el seu darrer llibre

'El dia que van abaixar els sous' és un recull de contes divertits publicat per El Roure de can Roca

per Redacció , 27 de març de 2013 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escriptora Hermínia Mas (Casserres, 1960) publica a Edicions El Roure de Can Roca El dia que van abaixar els sous, un llibre de contes curts i d'estil directe. El nou volum accentua l’humor i, especialment, la ironia, el sarcasme i un punt de vista molt més crític.

Amb una aparença divertida, rere els contes d'El dia que van abaixar els sous hi ha una crítica mordaç a la corrupció i l’amiguisme, però també a altres actituds permeses socialment. En aquests contes hi trobem des del director general que no se sap ben bé què fa, fins al treballador que va pujant de categoria i és un inútil, la infermera que s’enamora d’un poeta gandul, la secretària que gaudeix d’un bon lloc gràcies al seu espectacular físic, el pobre paleta que es deixa ensarronar per una dona ambiciosa, o el boc expiatori que acaba pagant pel que han fet els altres.


Contes profètics
Alguns dels contes -segons l’autora- feia dos anys que staven escrits, i no només han resultat profètics en alguns aspectes, sinó que la realitat ha superat la ficció, i allò que volia semblar exagerat i provocar la riallada ha resultat fer-se realitat. Retraten una societat que ha permès que una colla de barruts s’apropiessin del que no era seu i que, si més no, té el dret de riure’s d’ella mateixa.


Hermínia Mas és una poeta de reconeguda trajectòria, guanyadora dels premis Miquel de Palol (1995), premi Caterina Albert (1993) i premi Tardor (2004) i, també, narradora d'èxit, autora de les novel·les d'Idriss, la noia del fil de seda (ja amb tretze edicions), o Ulldevellut (que compta amb deu edicions), –premi Folch i Torres, escrita amb Josep-Francesc Delgado a quatre mans- va publicar fa un any un llibre de contes curts, Estimat, t’he de deixar.

 

Participació