Núria Bosch, al Consell per a la Transició Nacional

Artur Mas nomena aquesta setmana els membres de l'òrgan assessor que ha d'impulsar la consulta

per Redacció , 26 de març de 2013 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pep Mur i Núria Bosch, fa uns dies a la Sala Tarafa de Granollers. Foto: ERC

El president de la Generalitat, Artur Mas, aquesta setmana la resolució per nomenar 13 dels 15 membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Deu homes i tres dones (entre les quals hi ha la catedràtica d'Economia pública de Bigues i Riells, Núria Bosch) formaran part d'aquest consell compost per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines que segons el Govern aportaran la seva qualificació i prestigi personal amb l'objectiu que, tal i com estableix el decret de creació d'aquest òrgan, es puguin identificar i impulsar estructures d'estat i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta. El Consell Assessor, que estarà presidit per Carles Viver i Pi-Sunyer, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, es constituirà després de Setmana Santa.


Altres dels integrants del Consell són Enoch Albertí, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Germà Bel, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona; Carles Boix, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Princeton (EUA); Salvador Cardús, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i periodista; Joan Font, empresari osonenc; i Pilar Rahola, periodista. No rebran cap tipus de remuneració.

El Consell Assessor per a la Transició Nacional es dedicarà a analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional; assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles; proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional i identificar-ne suports i assessorar el Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés. Estarà adscrit al departament de la Presidència, que li donarà suport administratiu i logístic.

 

Participació