IxM també denuncia la manipulació dels informatius del canal públic Vallès Visió

Demana al CAC que intervingui per investigar les afirmacions de l'exdirector Jordi Seguer

per Redacció, 21 de març de 2013 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu d'IxM-CUP, Txus Carrasco, parlant de Vallès Visió, aquest dimecres. Foto: IxM

Independents per Mollet (IxM) ha reclamat aquest dimecres a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), que "doni explicacions públiques" del que està passant amb la cadena de televisió pública Vallès Visió, que emet pels municipis de Mollet, Montmeló, Montornès, Parets, Martorelles i Vallromanes. La formació molletana, vinculada a la CUP, "ha donat suport a les denúncies de manca de censura i manipulació dels informatius efectuades per Jordi Seguer", fins aquesta setmana director del canal i que ha estat acomiadat per fer públiques les seves discrepàncies sobre la gestió de Vallès Visió. IxC també ha reclamat al CAC "que intervingui d'ofici per investigar aquestes denúncies".


L'endemà que ICV-EUiA i ERC carreguessin contra l'actual gestió de Vallès Visió, el portaveu d'IxM-CUP, Txus Carrasco, ha explicat que "des de fa anys venim denunciant l'ús personalista i partidista que està fent d'aquesta televisió pública l'alcalde de Mollet i president del Consorci Teledigital Mollet, que gestiona Vallès Visió". Ara "els fets ens donen la raó", després de l'acomiadament del director (i de dos treballadors més: Ariadna Comas i Jordi Vilanova) i de fer-se públic "un correu que prova clarament com dos càrrecs de confiança de l'alcalde acorden maquillar els continguts dels informatius del canal per afavorir Monràs".

Treballadors amb por
Carrasco ha denunciat que "Monràs, mediàticament famós per la persecució ciutadana de la que va ser objecte per voler apujar-se un 35% el sou, ha convertit Vallès Visió en un gabinet privat, pagat per tots els ciutadans, per netejar la seva imatge", IxM considera que això ha motivat, entre altres coses, que municipis com Vilanova del Vallès, la Llagosta i Sant Fost de Campsentelles s'hagin donat de baixa del Consorci que gestiona el canal.

"Amb por no hi ha periodisme lliure, i els treballadors tenen por a ser acomiadats si parlen, i sense periodisme lliure no hi ha democràcia", ha assenyalat Carrasco, per qui l'escàndol de Vallès Visió "compromet la qualitat de la democràcia a la ciutat i té aires de cacicada ". IxM-CUP reclama, com ICV-EUiA i ERC, la dimissió de Mollet Comunicació, Ainhoa Martin, i de l'assessor del canal, Feliu Tura, "per extralimitar-se de les seves funcions, incomplir els principis ètics bàsics de la professió periodística i posar un mitjà públic pagat per tots els ciutadans al servei de les pretensions personals i partidistes de l'alcalde". A més, la formació exigeix que una auditoria externa analitzi els comptes del canal i en faci públics els resultats "per aclarir si s'ha comès alguna irregularitat en la gestió del mateix".

 

Participació