EL PSC denúncia que l'Ajuntament de la Roca paga a set mesos als proveïdors

El grup municipal socialista afirma que el Consistori deu 166 factures fora del període legal de pagament, per un import d'1.179.448 euros

per Redacció, 20 de març de 2013 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC de la Roca del Vallès denuncia que el passat 2012 l'Ajuntament del municipi va pagar les factures als proveïdors a 219 dies de mitjana, és a dir, a més de 7 mesos, segons la informació que es dóna compte en el ple del 21 de març de compliment de la Llei 15/2010 de mesures de lluita contra la morositat. D'acord a aquesta llei, les administracions publiques estan obligades a pagar les factures dels proveïdors a 30 dies a partir de l'1 de gener de 2013. Una mesura que la majoria de consistoris del Vallès Oriental no compleixen.

El PSC adverteix que, en l’actual context de crisi, "els greus endarreriments en els pagaments dels serveis prestats pot comportar greus problemes econòmics a empreses i autònoms, que, en alguns casos, pot suposar l’acomiadament de personal o fins i tot el tancament". Els socialistes asseguren que han tingut coneixement d’empreses que estan patint pels endarreriments de l’Ajuntament i altres que "han decidit deixar de treballar-hi sinó paga al comptat". El PSC afegeix que aquests endarreriments venen donats per dos motius: pels endarreriments de la Generalitat en el pagament de les transferències i subvencions i per "una pèssima gestió econòmica del govern", encapçalat per l’alcalde de CiU, Rafael Ros.


Els socialistes de la Roca han presentat una moció al ple on reclamen a l'Ajuntament que compleixi la Llei de Morositat i pagui els serveis contractats a 30 dies, tal com marca la legislació vigent, prioritzant els autònoms i les empreses petites i mitjanes. "I instem a l'alcalde a reclamar els interessos legals de demora a les administracions que s’endarrereixen en el pagament de les subvencions i transferències adreçades a l’Ajuntament", afegeix el PSC, que sentencia que, segons la informació presentada al ple, l’Ajuntament de la Roca deu 166 factures fora del període legal de pagament, per un import de 1.179.448 euros.

 

Participació