La targeta de transport amb tecnologia sense contacte i unificada no s'implantarà fins al 2015

Unes 300 persones participen a la novena jornada de Mobilitat de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà, que presideix l'alcalde de Granollers

per Redacció, 13 de març de 2013 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta: Ricard Font, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; l'alcalde de Granollers i president de l'AMTU, Josep Mayoral, i Josep Anton Grau, director general de l’'ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona. Foto: Toni Torrillas

Funcionen en moltes ciutats europees i també asiàtiques. Faciliten l'accés al transport públic i són molt còmodes. Són les T-Mobilitat, la targeta intel·ligent, basada en la tecnologia sense contacte, que substituirà tots els títols actuals i que incorporarà un xip que permetrà seguir la mobilitat de cada viatger. Els usuaris podran escollir entre el prepagament d'aquesta targeta o bé el pagament a final de cada mes a través de la domiciliació bancària de la factura i, en els dos casos, el preu del viatge disminuirà conforme que augmenti la utilització del servei.


Josep Anton Grau, el director general de l'Autoritat del Transport Metropolità, ha presentat aquest dimecres al matí al Teatre Kursaal de Manresa (Bages), en el marc de la novena jornada de mobilitat de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), el que és el gran projecte de cara als propers anys, la T-Mobilitat, que "comportarà la implantació d'un nou sistema tarifari i de gestió, que permetrà que l'usuari pagui en funció del seu consum i premiant la seva fidelitat". Hi haurà un únic títol de transport, en el que és una clara aposta per les smart-cities. Això sí, si en un primer moment es va anunciar que entraria en funcionament el 2014, ara la previsió és que la T-Mobilitat s'implanti el 2015, coexistint amb el sistema actual fins al 2017.

Nous plans territorials de mobilitat
La T-Mobilitat és l’estrella de la novena jornada de mobilitat de l’AMTU, que ha reunit unes 300 persones a Manresa. Es tracta d'una cita anual ineludible per a tots els qui treballen en aquest àmbit, ja que esdevé una oportunitat única per conèixer de primera mà bones pràctiques, novetats i experiències destacades de mobilitat a nivell nacional i internacional. El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha assegurat que "quan el transport públic respon a criteris de fiabilitat, freqüència i qualitat, i hi ha una oferta competitiva, resisteix millor la crisi que el vehicle privat". Font ha afegit que és necessari planificar el futur, i per això "estem treballant en plans territorials de mobilitat, per atendre les necessitats de tot el país".

El president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha reivindicat el paper del municipalisme en la presa de decisions que afecten al transport públic: "Tot i la nova llei d’administracions locals que l’estat espanyol vol imposar, estem aquí per dir que els ajuntaments han de defensar el seu paper en tot el que fa referència al transport, sigui quina sigui la dimensió de la població". Mayoral ha destacat que "és bo que una entitats municipalista com l’AMTU, que sempre ha estat capaç de fer sentir la seva veu, mantingui aquesta musculatura democràtica".

 

Participació