«Per les dones catalanes un nou estat és una necessitat»

La senadora d'ERC Ester Capella participa en un sopar-tertúlia amb unes 30 persones a Granollers

per Redacció, 12 de març de 2013 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ester Capella va participar en un sopar tertúlia amb 30 persones. Foto: ERC

La senadora d’ERC Ester Capella va afirmar aquest dilluns que "per les dones catalanes un nou estat és alhora un repte i una necessitat, perquè la construcció d'un nou país ens pot permetre construir un nou marc social basat en el benestar, la justícia social i també en una igualtat real". Capella, vicesecretària general d'Acció Política i Dona d'ERC, va participar en un sopar-tertúlia amb 30 persones on va tractar el paper de la dona en el procés constituent d'un nou estat català.


Capella, acompanyada per la presidenta d'ERC al Vallès Oriental, Maria Llerda, va destacar que el paper que han de jugar les dones en el procés de transició nacional i, per tant, també en el procés de transformació del nostre país, és el de "trencar el sostre de vidre que ens impedeix assolir una igualtat real". "Malgrat existeixi una igualtat legal i formal, no tenim encara el mateix grau de representativitat en tots els àmbits", va etzibar la senadora republicana, que considera que l'única manera de trencar aquest sostre de vidre és construir un nou estat basat en un nou marc normatiu i en uns altres principis.

La importància històrica de les dones

"Des d'ERC fa anys que diem que la construcció d'un nou estat ha de permetre un marc d'igualtats per tothom, i per les dones en especial", va subratlla Capella, que va destacar que les dones han estat molt importants en la història del nostre país perquè d'alguna manera "han anat transmetent any rere any el sentit i el sentiment de país sense els quals no haguéssim arribat fins a on hem arribat". La senadora va concloure que, en els processos de canvi com l'actual, les dones "han d'aportar unes altres maneres de fer, a través de la resistència pacífica, la capacitat de posar-nos en el lloc de l'altre, de posar per davant sempre l'interès col·lectiu".

Joan Tardà i Alfred Bosch a Granollers

Per la seva banda, Pep Mur, portaveu del grup municipal d'Acció Granollers (ERC, RCat, Gi i JERC) va explicar que des d'ERC Granollers ja s'està treballant pel sí davant el referèndum del 2014. "Tots som conscients que el passat 25 de novembre hi va haver unes eleccions que van marcar clarament l'objectiu d'aconseguir fer una consulta on la gent lliurement expressi quina és la seva voluntat política. I nosaltres treballarem perquè aquesta voluntat política sigui la de voler un país independent", va apuntar. Per aquest motiu, la secció local d'ERC a Granollers ha encetat aquest mes de març una sèrie de trobades per donar a conèixer com serà el futur estat català des de diverses perspectives, amb l'objectiu d'ajudar als granollerins a decidir-se de cara a la consulta. Jaume Profitós, president d'ERC Granollers, va anunciar la presència de Joan Tardà i Alfred Bosch en el propers mesos.

 

Participació