Les Franqueses negocia amb Adif fer públic el pàrquing de l'estació de Bellavista

L'Ajuntament ha contactat amb el Consistori de Granollers per pagar plegats el cost de la cessió de l'aparcament, amb una capacitat de 300 places

per Redacció , 12 de març de 2013 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pàrquing de l'estació de Bellavista, aquesta setmana. Foto: Aj. les Franqueses

L'Ajuntament de les Franqueses del Vallès es troba en converses amb l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) del ministeri de Foment per tal que el pàrquing de l’estació de Renfe de Bellavista sigui públic. El passat 6 de març va tenir lloc una reunió al departament de Política Territorial de la Generalitat amb representants d'Adif, el màxim representant de Rodalies de Barcelona, representants de la Generalitat i l'alcalde Francesc Colomé, on es va tractar aquesta i altres qüestions.


Bona predisposició
L'Ajuntament té la intenció que el pàrquing de l'estació de Bellavista, amb una capacitat de 300 places estigui obert al públic, ja que fins ara es reserva pels usuaris d'aquesta línia de ferrocarril. Els responsables d’Adif han mostrat bona predisposició per la demanda de l’Ajuntament, que ara s’haurà de plasmar en un conveni. L’acord ha de contemplar l’arranjament que necessita l’espai així com els accessos pels vehicles des del carrer Via del Ferrocarril i pels vianants des de l'espai del parc de la Malagarba.


També s’haurà de concretar en la redacció del conveni, que s'elaborarà en breu, el cost de la cessió del pàrquing que demana Adif. Això és una demanda habitual del ministeri de Foment quan cedeix alguna infraestructura a un ajuntament. El Consistori franquesí afirma que una part d'aquest import "el podria assumir l'Ajuntament de Granollers, amb el quan ja s'han fet contactes, perquè l'obertura al públic del pàrquing de l'estació de Bellavista donaria servei també als veïns i veïnes de la zona de Granollers".

Nou accés a l'estació de tren de Corró d'Avall

Colomé ha expressat que "les converses amb Adif han estat molt satisfactòries amb el que ens hem proposat des de l'Ajuntament. Obrir el pàrquing de l'estació de Bellavista al públic era una aspiració des de fa molt temps pels veïns i veïnes de la zona que estem a punt d'aconseguir". A la reunió amb els responsables d’Adif, l'Ajuntament de les Franqueses també ha demanat que es faci un accés des de l’estació de tren de Corró d'Avall a la zona de les Casernes Militars.

Aquest accés facilitaria, entre altres usuaris del tren, el desplaçament als alumnes i professors que es dirigeixen cada dia al Centre Tècnic del Vallès. Tot i la receptivitat mostrada a la reunió, la realització d’aquesta obra depèn del Pla d'Inversions d'Adif i en l'actualitat, segons es va informar a la reunió, no es pot concretar una data per fer l'actuació.

 

Participació