Les Franqueses vol remodelar l'antiga escola de Bellavista i el cementiri de Corró d'Avall

Les pagues als regidors per oficiar cerimònies civils tensen el ple municipal i l'alcalde etziba que li «repugna» la manera de fer política d'UPLF

per Redacció , 1 de març de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal celebrat a l'Ajuntament de les Franqueses aquest dijous. Foto: Aj. les Franqueses

La remodelació dels espais de l’antiga escola de Bellavista és el principal projecte que l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès ha presentat a la nova convocatòria del Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat. El ple municipal celebrat aquest dijous al vespre va donar compte de la sol·licitud d'aquest projecte, amb un pressupost de 600.000 euros i uns subvenció demanada de 270.000 euros. El regidor d'Activitats, Habitatge i Pla de Barris, Juan Antonio Marín, ha indicat que es vol "obrir aquest espai a tots els veïns de Bellavista". De fet, l'actuació ja es contempla a la Memòria del Pla de Barris, que assumiria la part del pressupost que no subvencionaria el PUOSC.


L'alcalde Francesc Colomé ha avançat que es contempla la possibilitat que si a Bellavista només és necessària una escola bressol municipal, "l'espai cívic del carrer Rosselló sigui el centre de l'Ajuntament a Bellavista i deixem de pagar lloguers en diversos locals que estem ocupant ara". Colomé també ha aclarit que l'escola d'adults i l'associació APADIS, que ara es troben a les antigues escoles de Bellavista, no els afectarà la remodelació.

Ampliació del cementiri de Corró d'Avall

Altres projectes contemplats al PUOSC per l'any 2014 són l'ampliació del cementiri de Corró d'Avall i l'ampliació i remodelació de la Casa de la Mestra de Marata. A més de la reparació de la coberta del Centre Cultural de Bellavista, arranjaments de les instal·lacions del Centre Cultural de Corró d'Avall, reparacions al pavelló poliesportiu municipal, arranjaments al Consell del Poble de Llerona i de Corró d’Amunt, arranjaments de locals de Serveis Socials, així com actuacions a la via pública i manteniment de la xarxa de clavegueram.

D'altra banda, en el ple municipal d'aquest dijous s'ha aprovat per unanimitat la suspensió cautelar durant l'any 2013 la liquidació de les plusvàlues als afectats per processos de desnonament. També s'ha tirat endavant, amb els únics vots de l’equip de govern, la modificació puntual del pla general d'ordenació urbana, a l'àmbit del sector V i del sector P, per a la reordenació de les zones d'equipaments. I ha quedat sobre la taula l'aprovació de la modificació puntual del pla general per a desafectar els terrenys del municipi afectats pel traçat del Quart Cinturó.


Novetats imminents a la ronda Nord
Pel que fa a les mocions, la presentada per CpF, sobre les millores de seguretat a la accidentada i perillosa ronda Nord de Granollers, s'ha aprovat per unanimitat. Al torn d'intervencions l'alcalde ha informat que recentment s'ha produït una reunió, conjuntament amb l’alcalde de la Roca, amb el director general de Carreteres de la Generalitat. S'han previst millores que es posaran en marxa aviat i que s'anunciaran en breu en una roda de premsa.

No ha prosperar la moció d'ERC que demana un informe per a la viabilitat de recuperar la concessió del servei que gestiona l'empresa Sorea. Hi han votat a favor ERC i LFI, en contra CiU, PSC, PP, UPLF, i s’han abstingut CpF i PxC. Colomé ha dit que econòmicament és "inviable recuperar el servei". Tanmateix, ha informat que s'han fet gestions amb Sorea perquè no pugi el rebut el 2013 i s'estudiï l'aplicació de tarifes socials; a més, es farà una auditoria a l’empresa.

En l'apartat de precs i preguntes han aparegut les tarifes i dietes que han cobrat alcalde i regidors a les cerimònies civils celebrades a l'Ajuntament, i que la formació UPLF ha portat a Antifrau per considerar-les irregulars. Colomé ha carregat contra "una mala manera de fer política que consisteix en anar a destrossar el contrari". El batlle ha sentenciat que, tot i que hi ha un informe que justifica els preus que cobraven (56 euros per cerimònia), "ho retirem perquè no volem estar dos anys parlant d'això". "Anem malament quan, per part d’alguns, només hi ha la intenció d'empastifar, d’esquitxar i no ser gens constructius; em repugna aquesta manera de fer política", ha conclòs Colomé. 

 

Participació