L'Espai d'Arts de Roca Umbert aposta per donar visibilitat als artistes en residència

Sylvie Bussières, Enric Maurí i Efraïm Rodríguez són alguns dels artistes que mostraran la seva obra en la nova temporada d'exposicions

per Redacció , 28 de febrer de 2013 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exposició 'Last Chance', de Sylvie Bussières es podrà veure a l'Espai d'Arts Foto: Sylvie Bussières

L'Espai d'Arts de Roca Umbert ha presentat aquest dimecres la cinquena temporada d'exposicions amb un gran ventall de noves propostes creatives, i amb una aposta decidida per enfortir i donar visibilitat als artistes en residència. En aquests moments, a l'espai de producció a l'Espai d'Arts hi ha onze creadors: Carles Azcón, Arnau Bellavista, Sylvie Bussières, Juanjo Castillo, Pau Farell, Silvia Ospina, Raul Salvatierra, Álex Santafé , Ermisenda Soy, Ruben Torras i Pere Vilardebó.


La nova temporada de Roca Umbert - Fàbrica de les Arts té com a gran objectiu seguir sent un aparador per al seu treball i establir un diàleg amb el públic. A més, una de les novetats d'enguany és la possibilitat de veure, a través de les xarxes socials, el procés de creació i producció que segueixen els artistes durant les setmanes anteriors a cada exposició, a través d'un relat visual penjat a les xarxes socials de Roca Umbert.

Una nova temporada amb sis exposicions programades 

L'artista del Quebec Sylvie Bussières, resident a l'Espai d'Arts, enceta la temporada 2013 amb la mostra 'Last Chance', que vol donar una darrera oportunitat a mercaderies consumides, deixades per al rebuig. L'exposició, inclosa al Festival Mirades de Dones, s'inaugura el dia 28 de febrer i es podrà visitar fins al 23 de març.

El següent torn serà per l'artista de Cardedeu Enric Maurí , que exposarà 'Instal·lacions furtives. Narratives de no-ficció', un projecte artístic sobre els abocadors descontrolats inclòs a la programació municipal Calendari Verd de Primavera. Maurí pren els abocadors del Vallès Oriental com a matèria primera per veure els hàbits dels individus com a societat. L'exposició serà visible entre els dies 11 i 20 d'abril. 


Una mostra dels treballs d'Enric Maurí, de Cardedeu Foto: Enric Maurí

Exposició col·lectiva i moltes propostes novedoses
'EMAD, 25 anys fent projectes' és la seüent exposició, que s'exhibirà entre els dies 8 i 18 de maig. La mostra ofereix una visió dels projectes i obres finals d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de la Garriga. Tot seguit, ocuparà la sala de l'Espai d'Arts una exposició col·lectiva dels artistes residents, entre els dies 6 i 22 de juny. 'Diálogo de besugos' pretén crear un context de trobada que, "si bé és evident entre els artistes que conviuen a Roca Umbert, és més difícil d'assolir amb el públic".

Entre el 20 de setembre i el 19 d'octubre, el reputat escultor de Granollers Efraïm Rodríguez mostrarà, amb 'Ceci n'est pas une sculpture. Estratègies, subproductes i residus d'un taller escultòric', el procés creatiu "com a procés necessari, tècnic, conceptual i emotiu, per desenvolupar i resoldre una obra acabada". L'exposició ensenyarà tots aquells objectes i productes que es produeixen i omplen un taller, però que no arriben a mostrar-se al públic.

Tancarà la temporada de 2013 l'exposició 'No nos cabe tanta muerte. Memorial a Ciudad Juárez', un projecte col·lectiu sorgit del TPK Art de l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'una mostra itinerant d'homenatge a les víctimes dels feminicidis de Ciudad Juárez (Mèxic), comissariat per l'artista mexicana Paula Laverde, en què han participat quinze artistes de diferents nacionalitats. Es podrà visitar entre els dies 7 i 30 de novembre.

Nous espais expositius, activitats paral·leles i treballs formatius
D'altra banda, l'Espai d'Arts estrena dos nous espais expositius amb l'objectiu d'ensenyar l'obra dels seus artistes en residència. El primer, "el Mur", situat al vestíbul, i l'altre, "l'Aparador", al vidre de l'entrada.

Des del 28 de febrer fins al 30 de novembre, exposaran al "Mur" Sílvia Ospina, Carles Azcón, estudiants de l'EMAD, Juanjo Castillo, Arnau Bellavista i Ramon Aumedes. I "l'Aparador" exhibirà les il·lustracions d'Ermisenda Soy, Pere Vilardebó, estudiants de l'EMAD, Rubén Torras, Raul Salvatierra i Álex Santafé.

A més d'aquesta tasca, la temporada 2013 de l'Espai d'Arts inclou una vintena d'activitats més lligades a les exposicions: presentacions de llibres, taules rodones, xerrades, intervencions artístiques, cinema i recitals. També activitats formatives, com ara el treball que es fa amb l'escola Ferrer i Guàrdia, les visites guiades, les activitats familiars, i sis tallers encaminats a acostar els més joves a l'art contemporani de manera lúdica i creativa, o bé el projecte "Retalls" de l'artista resident Pau Farell, centrat en l'educació i l'art i que es treballa conjuntament amb l'institut Carles Vallbona.

Presentació de la nova temporada a l'Espai d'Arts Foto: Aj.Granollers

 

Participació