1 de 10

Tot va molt millor si estem contents

CRÒNICA del concert de Pau Vallvé a Sant Feliu de Codines, el primer del cicle 'Arautors'

per Joan Gener Barbany, 25 de febrer de 2013 a les 17:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un Pau Vallvé amb gran connexió amb el públic Foto: Alba Nàjera

Tot i que el concert va començar amb excessiu retard, la sala es va omplir per escoltar el nou treball de Pau Vallvé, De bosc (Amniòtic Records , 2012). Un treball on Pau Vallvé es mostra estrictament personal, despullat de qualsevol personatge, i amb posicionament clar. Al disc, com en la resta de treballs que signa, Vallvé assumeix la totalitat de la creació: composició, lletres, instruments, gravació, disseny i edició. Tot s'ho fa ell.


En el directe, Vallvé es mostra més lleuger que en d'altres èpoques. I ho fa perquè ha pogut reunir uns escuders de luxe. Pep Mula -bateria- i Miquel Sosperda -baix- executen una base consistent i atàvica, Nico Roig -guitarra elèctrica- i Jordi Casadesús – guitarra elèctrica i teclats- es reparteixen, harmònics i brillants, solos i distorsions, amplificant els contrapunts ideats per un Vallvé que assumeix el paper de director-guia amb guitarres acústiques i una veu que tot i no ser brillant, sap explotar a la perfecció.

Connexió amb el públic

A Sant Feliu de Codines, Vallvé va buscar la connexió amb el públic. Juganer, irònic, sincer i narratiu, recuperant cançons d'altres treballs amb nous arranjaments mentre desplegava la paleta de colors que podem escoltar al De bosc . Un directe que sap combinar moments atmosfèrics i hipnòtics ('Un gran riu de fang' o 'A baix, a les valls') amb l'experiment d'harmonies distorsionades ('Geranis al Balcó' o 'Vaga General Indefinida') i himnes corals ('Tots som millors' o 'El temps posa les coses al seu lloc'). Més bucòlic que melancòlic, aquest Vallvé és autèntic, reivindica la natura, manifesta el goig de perdre el temps, el valor de la soledat i el retorn als seus com a posicionament vital i polític.

Som davant un músic singular en estat de gràcia, capaç d'envoltar-se d'una banda excepcional, per mostrar un treball d'una qualitat exquisida. Pau Vallvé ha emprés, definitivament, el camí per crear una obra amb D.O. d'autor.


Un moment de l'actuació de Pau Vallvé, aquest dissabte a Sant Feliu de Codines Foto: Alba Nàjera
Participació