La Roca vol evitar l'expansió de la zona de trobades sexuals entre homes a Valldoriolf

L'àrea on es produeixen aquests intercanvis a l'aire lliure es va dispersar durant les obres del TAV

per Lluís Vilaró/ACN , 20 de febrer de 2013 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Camí de sorra per on s'accedeix a la zona de 'cruising' de Valldoriolf. Foto: Lluís Vilaró

L'Ajuntament de La Roca del Vallès delimitarà l'entrada a alguns camins i estudiarà canvis als accessos a masies per confinar al màxim la zona de 'cruising' de Valldoriolf. Es tracta de la zona d'intercanvi sexual entre homes que està ubicada en un camí d'accés a la carretera BV-5159, just a sota el pas de l'autopista AP7 i pròxima al viaducte del Tren d’Alta Velocitat (TAV). L'alcalde de La Roca, Rafael Ros (CiU), ha explicat que l'àrea d'activitat sexual es va dispersar arran de les obres del TAV i que l'objectiu ara és evitar-ne l'extensió. Ros, però, ha subratllat que és una zona controlada i coneguda pels Mossos que "no genera excessives molèsties" a causa de l'absència de veïnatge.


És molt habitual veure cotxes aparcats a qualsevol hora del dia, la nit i la setmana en un camí de sorra que dona accés a la carretera de Valldoriolf, la BV 5159. Són conductors que saben que en aquest punt s'hi practica el 'cruising' o l'intercanvi sexual masculí. És una zona que existeix des de fa dècades i que es pot trobar fàcilment en pàgines web dedicades a aquesta activitat.

L'Ajuntament creia que les obres del TAV acabarien fent desaparèixer el 'cruising'. En canvi, els homes van optar per endinsar-se cap a l'interior del bosc per a practicar sexe i ara la zona s'ha dispersat. Arran d'aquests fets, l'alcalde ha indicat que es farà una "actuació discreta" per tancar camins i canviar alguns accessos a masies pròximes. L'objectiu, ara per ara, no és eliminar aquesta zona, sinó confinar l'àrea cap a l'espai més pròxim a la carretera. L'alcalde, però, ha explicat que aquest punt s'haurà d'acabar eliminant si en el futur s'acaba fent alguna actuació a la Masia catalogada de Can Prat, que està ubicada en un lloc pròxim i que podria ser utilitzada per a fer-hi activitats.


El camí d'accés a la zona de 'cruising' està ubicat just abans del túnel de l'AP7. Foto: Lluís Vilaró

 

Participació