El rector de Bellavista anima els seus fidels a manifestar-se pel dret a l'habitatge

L'església de Sant Francesc d'Assís s'ha implicat directament en la lluita contra els desnonaments

per Redacció, 15 de febrer de 2013 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les moltes protestes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Foto: Guillem Sánchez

El rector de Bellavista, Pepe Baena, anima els seus fidels i coneguts a manifestar-se aquest dissabte a la tarda a Barcelona sota el lema #16F pel dret a l'habitatge: Contra el genocidi financer, assenyalem els responsables. Una marxa convocada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per exigir la paralització dels desnonaments, la dació en pagament i el lloguer social. "També nosaltres, com a Església de Jesucrist, no hem de romandre al marge dels clams dels pobres d'ara ni de demà", subratlla Baena a través del correu electrònic que va enviar aquest dimecres.


De fet, l'església de Sant Francesc d'Assís, al barri de Bellavista de les Franqueses del Vallès, s'ha implicat directament i des de fa mesos en la lluita contra els desnonaments per l'impagament de les hipoteques que afecta moltes famílies de la zona. El juny del 2012 es va crear un grup de Càritas, format per uns 26 voluntaris, que treballa d'acord amb la PAH de Granollers. "Les aturades de desnonaments, les concentracions en bancs, les anades i tornades als jutjats... han servit per parlar amb el llenguatge dels pobres", destaca Baena, que cita a Benet XVI per animar als seus fidels a manifestar-se aquest dissabte: "La caritat va més enllà de la justícia, perquè estimar és donar, oferir del que és 'meu' a l'altre; però mai no manca de justícia, la qual porta a donar a l'altre el que és 'seu', el que li correspon en virtut del seu ser i del seu obrar.

 

Participació