Les Franqueses del Vallès sorteja 15 pisos de protecció oficial entre 75 aspirants

L'entrega de claus dels immobles de Corró d'Avall i Bellavista s'emmarca dins el pla de xoc de la Generalitat

per Redacció , 7 de febrer de 2013 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Auditori del Centre Cultural de Bellavista va acollir dimecres el sorteig. Foto: Aj. les Franqueses

El Teatre Auditori del Centre Cultural de Bellavista va acollir aquest dimecres el sorteig per adjudicar 15 pisos de protecció oficial de lloguer a les Franqueses del Vallès. Deu dels habitatges es troben situats al carrer Martí i Pol de Corró d'Avall, i els altres cinc a la plaça Catalunya de Bellavista. L'acte estava organitzat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que ha posat en marxa un pla de xoc per assignar els pisos administrats per la Generalitat que es trobin buits en l'actualitat. L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va assistir al sorteig.


75 sol·licituds acceptades
La convocatòria per accedir a aquests habitatges es va realitzar entre els mesos de setembre i novembre. En total es van presentar 113 sol·licituds ,de les quals 75 reunien els requisits per ser acceptades. La gestió i validació de les peticions l'ha realitzat l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. En primer lloc es van sortejar els pisos del carrer Martí i Pol i a continuació els de la plaça Catalunya. També es va adjudicar sense sorteig un habitatge adaptat a la plaça Catalunya.


Seguir fent promocions d'habitatges socials
Juan Antonio Marín, regidor d'Activitats, Habitatge i Pla de Barri, va insistir en l’interès de l'Ajuntament de les Franqueses perquè es continuïn fent promocions d'habitatge social. "Com no pot ser d'una altra manera, des de l’Ajuntament hem instat a la Generalitat perquè posi a l'abast de la gent més necessitada pisos de lloguer en condicions molt favorables. Sabem en quin moment econòmic ens trobem i les dificultats que comporta, però no ens cansarem d'instar a la Generalitat a seguir fent promocions d’habitatges com els que s’han sortejat", va subratllar.


Pisos petits amb preus molt favorables
Els preus de lloguer d’aquesta habitatges amb protecció oficial es situen al voltant de 180 euros més despeses, a la promoció del carrer Martí i Pol (tenen una superfície de 40 m2), i de 200 euros més despeses a la promoció de la plaça Catalunya. Aquests darrers pisos, amb una superfície d’entre 35,51 m2 i 41 m2, inclouen plaça d'aparcament. Un cop realitzat el sorteig, els adjudicataris han de fer els tràmits d'acceptació i signatura de contractes i ja podran ocupar-los en un termini d'uns quinze dies aproximadament. A l'acte d'aquest també es va establir una llista d'espera per tal que si més endavant algun d’aquests pisos queden buits s'ocupin d’immediat.

 

Participació