Granollers i BANC ajuden a finançar emprenedors

La iniciativa posa en contacte inversors potencials amb projectes empresarials que cerquen capital

per Redacció, 6 de febrer de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta: Andrea Canelo, regidora de Promoció Econòmica; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Antoni Abad, president de BANC; i Àlex Espona, coordinador de BANC. Foto: Aj. Granollers

Un nou cop de mà per finançar projectes empresarials a la capital del Vallès Oriental i intentar crear ocupació i riquesa. Granollers Mercat amplia les ajudes als emprenedors a través de la signatura d'un conveni amb la institució privada Business Angels Network Catalunya (BANC), que posa en contacte inversors privats (business angels) amb emprenedors que cerquen finançament per al desenvolupament dels seus projectes empresarials. BANC es va crear per iniciativa de la patronal CECOT i la Fundació CP'AC, i té convenis signats amb diversos ajuntaments, com ara els de Barcelona, Vic, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Rubí.


L'adhesió de Granollers a aquesta xarxa de business angels s'ha formalitzat aquest dimecres a Can Muntanyola, amb la presència del president de BANC i de la patronal CECOT, Antoni Abad; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el coordinador de BANC, Àlex Espona; i la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo. Abad ha destacat la importància de "tancar rondes de finançament fent que emprenedors i inversors es trobin." Per la seva banda, Mayoral ha defensat "el treball conjunt i la voluntat de compartir projectes per a la recuperació econòmica i la creació d'ocupació". "Els dos Vallès tenen un potencial extraordinari per a reactivar l'economia del país", ha dit.

Un procés d'uns tres mesos

El funcionament de la iniciativa és molt senzill. Per una banda, BANC rep projectes empresarials que, un cop analitzats i validats, s'incorporen a la xarxa. Aquests projectes es documenten amb el pla d’empresa i es presenten als business angels que, en funció del seu perfil d’inversió, podrien estar-hi interessats. Paral·lelament, BANC identifica i associa nous inversors interessats a participar activament a la xarxa. A partir de l'anàlisi del seu perfil i de les seves expectatives d'inversió, la xarxa comença a confrontar oferta i demanda de capital. En el moment que un inversor ha analitzat un pla d'empresa i hi mostra interès, BANC inicia un procés de contactes, valoracions i negociacions que, en un termini d’uns quatre mesos, i si finalitza favorablement, s’esdevé l’aportació de capital per part de l'inversor.

A més, la col·laboració entre Granollers Mercat i BANC facilitarà la programació periòdica de trobades entre persones emprenedores del servei de creació d'empresa de Granollers i els inversors privats vinculats a BANC. Així, la institució privada aplicarà un descompte del 50% a les quotes d’inscripció a la xarxa per aquells emprenedors o inversors vinculats directament amb Granollers Mercat.


Objectiu: activar noves empreses
El finançament privat no bancari és una de les vies de finançament que poden obtenir les persones emprenedores que volen posar en marxa una iniciativa empresarial. Granollers Mercat es proposa apropar a les persones emprenedores usuàries del servei de creació d'empresa les xarxes d'inversors privats de Catalunya per facilitar la posada en funcionament de les empreses.

 

Participació