Tramoia es presenta a Granollers amb un espectacle poètic

El recital consta d'una selecció de poemes, a dues veus i piano, que posen en relació vi i literatura

per Redacció, 6 de febrer de 2013 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tramoia, una nova empresa de produccions culturals Foto: Tramoia

Tramoia
, una nova empresa de produccions culturals amb ànima vallesana i centre d'operacions a Perpinyà (França), es presenta aquest dissabte al bar-restaurant Anònims de Granollers amb el recital poètic 'DO. Del vers al vi', un espectacle de petit format ideat per Albert Benzekry i Esteve Plantada. 

El recital consta d'un enfilall de poemes, a dues veus i piano, al voltant del vi i de la cultura del vi. 'DO. Del vers la vi' és format per una selecció de textos clàssics i moderns amb alguns comentaris intercalats sobre els textos i els autors. Josep Pla, Josep Carner, Josep M. de Sagarra, Marcial, Abu-Nuwàs, Ibn Al-Zaqqaq, Charles Baudelaire, Marià Manent, Joan Vinyoli, Narcís Comadira, Francesc Parserisas o Vicent Andrés Estellés són alguns dels noms de la tria. A més, els 15 primers espectadors que assisteixin a l'acte estaran convidats a una copa de vi.


Tramoia, passió per la cultura
Clara Saperas, gestora i ideòloga de Tramoia Produccions Culturals, manifesta en declaracions a NacióGranollers que l'empresa "és una plataforma a partir de la qual ordeno, dono forma i visibilitzo els projectes que estic portant a terme darrerament com a professional independent de la cultura". En aquest sentit, Saperas forma part d’una generació que ha d'escriure el seu propi futur. "Tramoia és una manera de reinventar-me professionalment i de gaudir treballant en allò que m’apassiona".


Tramoia té per objectius difondre la cultura en totes les seves manifestacions i expressions, fer-la present a la vida quotidiana i actuar com a mediadora entre els continguts culturals i els públics. "Això es tradueix en línies de treball diferents", diu Saperas. "Per una banda, Tramoia ofereix serveis de gestió cultural a altres institucions o organitzacions (com serveis de producció, comunicació, management), però per altra banda Tramoia també pensa i produeix els seus propis projectes".

Clara Saperas és la responsable del projecte cultural de Tramoia Foto: Tramoia

Investigació en les relacions entre literatura i vi
És en aquesta via d'investigació i gestió d'espectacles de petit format on s'encabeix el recital que es podrà veure a l'Anònims aquest dissabte. Però no només això. "Ara mateix estic treballant en les relacions entre la literatura i el vi. Estic elaborant o posant en comú una sèrie de propostes que totes elles tenen per objectiu posar de manifest la presència del vi a la literatura des dels clàssics fins a l'actualitat", manifesta Clara Saperas.

Al capdavall, l'objectiu, segons afirma la productora granollerina, és "treballar amb diferents llenguatges artístics, provar maridatges impossibles, ser capaç de tramar amb molt d'enginy, grans embolics". La primera oportunitat, aquest dissabte a l'Anònims de Granollers. Vi, poesia i grans autors en un recital senzill i ple de subtileses.

'DO. Del vers al vi', dissabte 9 de febrer a les 19:30 h a l’Anònims de Granollers.

 

Participació