1 de 10

Els antiavortistes es citen a l'Hospital de Granollers

El partit Família i Vida anuncia que es manifestarà en silenci el dia 25 de cada mes

per Redacció, 25 de gener de 2013 a les 13:45 |
Exterior de l'Hospital de Granollers, en una imatge d'arxiu. Foto: NacióGranollers

Tornen les pressions perquè l'Hospital de Granollers, centre vinculat a l'església, deixi de practicar avortaments. El partit Família i Vida ha anunciat que el dia 25 de cada mes, de set a vuit de la tarda, i començant per aquest dissabte, es manifestarà silenciosament davant el centre hospitalari de la capital del Vallès Oriental per defensar "el dret a la vida de tots els éssers humans no nascuts i perquè tothom sàpiga la veritat: avortar és matar de manera cruenta un ésser humà en ple creixement". Les concentracions també es celebraran a ciutats com Barcelona, Terrassa o Sant Cugat del Vallès.


Família i Vida és un partit polític fundat el 2002 per antics militants del PP, que van decidir abandonar la disciplina del partit perquè consideraven que aquest no refusava l’avortament i les unions entre homosexuals amb prou rotunditat. A Granollers, a les últimes eleccions municipals, les del 2011, la formació antiavortista va sumar 52 vots.

Les pressions a l’Hospital de Granollers no són noves. A finals del 2010 el Bisbat de Terrassa (la seva diòcesi inclou la capital del Vallès Oriental) va informar que el patronat del centre sanitari granollerí havia "acordat unànimement" que ja no practicaria cap avortament més. L'Hospital ho va desmentir d’immediat. Un any més tard, el mes de novembre del 2011, el diari conservador ABC (incitador de tota la suposada polèmica) va atacar de nou, denunciant que, tot i haver anunciat que deixava d'oferir els seus serveis per avortar (quelcom que no ha succeït mai), l’Hospital de Granollers continuava practicant avortaments i ni tants sols "es molesta en negar-ho".

 

Participació