1 de 10

Agustí Coromines presenta a Granollers 'Educar és la millor manera de lluitar'

El documental es centra en els «Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra» de Brasil

per Esteve Plantada, 22 de gener de 2013 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fotografia del targetó del documental d'Agustí Coromines sobre l'MST Foto: S. Salgado (MST)

El documentalista Agustí Coromines presenta el seu darrer treball fílmic aquest dijous, dia 24 de gener, en una nova sessió de 'Dijous Singulars' que organitza el Cineclub de l'Associació Cultural. 'Educar és la millor manera de lluitar' és un documental fet conjuntament amb Rosa Cañadell i produït per l'USTEC·STEs i Metròpoli vídeo films amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.


Agustí Coromines, en declaracions a NacióGranollers, explica com va ser el procés de materialització del film. "La gent de l'USTEC van distribuir el documental que jo havia fet sobre Ferrer i Guàrdia, un treball que a la Rosa Cañadell li va agradar molt". En una d'aquestes sessions, Cañadell va comentar a Coromines que volia fer un documental sobre el Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra. "A mi la idea em va entusiasmar i vam començar a treballar plegats de seguida". En la primera fase, Cañadell i Coromines van treballar conjuntament tot el tema de continguts. Posteriorment, Coromines es va encarregar de tota la realització cinematogràfica.

Documental sobre un moviment alternatiu de referència

El documental es centra en els «Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra» (MST), un dels moviments socials més importants de llatinoamèrica que porta 25 anys de lluita per treure de la fam i la misèria a molta gent. En aquest període de tempa, l'MST ha aconseguit resultats en més de 2.000.000 de persones. Tot això ho han aconseguit a través de dos pilars que consideren basics: el primer, ocupant terres improductives de grans latifundistes, resistint i produint ecològicament. L’altre, que ells consideren tan important com el primer, el seu compromís amb l’educació.

El documental narra aquest compromís a través de les escoles de les comunitats, però, també, el seu compromís amb la agroecologia, l’alfabetització i la formació política. Amb el temps, l'MST i el seu compromís amb l’educació s’ha convetit en tot un marc de referència per a molts moviments socials i per molta gent que creu que un altre mon és possible.


'Éducar és la millor manera de lluitar', dijous 24 de gener de 2013, a les 8 del vespre al Centre Cultural de Granollers.

Una manifestació de l'MST Foto: MST

 

Participació