Fotonotícia: Els Xics entreguen els premis del concurs #castellgrafic

per Redacció, 20 de gener de 2013 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El segon premi del concurs #castekllgrafic organitzat pels Xics. Foto: Marc Serrat

Els Xics de Granollers han entregat aquest dissabte al bar de Roca Umbert els premis de la primera edició del concurs fotogràfic #castellgrafic, organitzat per la colla de la ciutat. De les 637 fotografies presentades, 10 han estat premiades, ja que han captat (segons el jurat, el jurat popular i els internautes) les millors imatges castelleres del 21 d’octubre, Diada de Santa Úrsula, al 19 de novembre, Diada dels Minyons de Terrassa. Entre aquests dos dies, als Països Catalans s’han celebrat 71 actuacions castelleres.


Aquestes 637 fotos pertanyen a més d'un centenar de persones que han participat al concurs fent fotografies d'actuacions castelleres i penjant-les amb l'aplicació Instagram per a telèfons mòbils i etiquetant-les amb el hashtag #castellgrafic. Els tres primers premis han estat escollits pel jurat, format per persones expertes en fotografia o en el món casteller. El quart premi és per a la foto més votada pel jurat popular (likes a Instagram). El cinquè per a la més comentada. El sisè i el setè són el guardó 'aleta' i 'tabals i gralles', respectivament, atorgats pel jurat organitzador, que també ha decidit el vuitè, novè i desè premi: 'passió castellera', 'fem pinya' i 'els Xics de Granollers'.

Pel que fa als premis, la primera foto escollida pel jurat s'ha endut un llapis de memòria de 64 GB, el llibre Castells i Castellers i un àlbum InstaGràfic. El segon i el tercer han guanyat el llibre i l'àlbum. El concurs de fotografíes #castellgrafic està organitzat pels Xics amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el patrocini d'InstaGrafic, Triangle Postals, Damm, Lunwerg-editores, Soetix- informàtica i serveis.


Tots els premiats:
Primer premi: @SERACATBCN. Marc Serarols

Segon premi: @SERRATI9. Marc Serrat
Tercer premi: @larioos. Lara Larioos
Quart premi, imatge més votada pel jurat popular: @Barruz. Emilio Barruz
Cinquè premi, fotografia més comentada a Instagram: @dete_71. Carme de Tena
Sisè premi, aleta: @efrengt. Efren Garcia
Setè premi, tabals i gralles: @pepcasasnovas. Josep Casasnovas
Vuitè premi, passió castellera: @dete71. Carme de Tena
Novè premi, fem pinya: @amiplin. Laia Solanellas
Desè premi, els Xics de Granollers: @nramonrovira. Ramon Rovira 

 

Participació