Caldo de bullabessa amb foradat, flamet i gambes embolicades

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias , 12 de gener de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Ingredients per a 8 persones:


Pel caldo:
2 cebes

4 grans d'all
½ kg de crancs

½ kg de galeres
½ de pelut
8 fils de safrà
1 tapet de Pernod o anís

Per les gambes:
8 gambes
1 ou
Pa ratllat
Oli d’oliva

Pel flamet:
¼ litre de caldo de peix
4 ous
Pebre vermell dolç
Sal

Elaboració:

Caldo: Feu la ceba i els alls ben foscos, afegiu-hi el peix, sofregiu-lo bé i afegiu-li uns 4 litres d'aigua. Feu-los bullir durant una hora, aproximadament. Un cop bullit, escorreu el peix. Us quedaran aproximadament uns tres litres de caldo. Saleu-lo, poseu-hi el safrà i el Pernod i feu-lo bullir altre cop durant un 10 minuts. 

Gambes: Peleu-les i arrebosseu-les amb ou i pa ratllat. Fregiu-les per immersió.

Flamet: Bateu els ous amb el caldo. Poseu-los a les flameres i coeu-los al forn a 180ºC durant 8 minuts.

Servir: Col·loqueu un flam i dos gambes a cada plat i afegiu-hi el caldo.

Recepta explicada per Mariona Quadrada en una master class de cuina a Reus.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible

 

Participació