Les Franqueses crea una T-10 per a estudiants

L'Ajuntament unifica les tarifes de les targetes socials d'autobús en aquest 2013

per Redacció, 8 de gener de 2013 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l’inici del 2013 l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, conjuntament amb els municipis veïns, han unificat les targetes socials de transport municipal d’autobús i ha creat una nova targeta de bus T-10 per a estudiants. Aquesta actuació és una demanda de la l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) de l’Àrea de Barcelona per tal que els municipis que comparteixen línies d’autobús, com és el cas de les Franqueses, Granollers, Canovelles i la Roca del Vallès tinguin tarifes comunes a les targetes socials. El preu de la nova targeta social d’autobús T-10 de 10 viatges per a estudiants és de 6,37 euros, amb una bonificació del 35 % sobre el preu establert per l’ATM per a una T-10 normal, i cal tenir menys de 22 anys per ser beneficiari.

Com és habitual, les targetes socials d’autobús estan disponibles a les oficines del SAC (Servei d’Atenció a la Ciutadania) de l’edifici de l’Ajuntament i de la plaça Espanya de Bellavista. El preu que ha establert l’ATM pel 2013 per a una targeta de bus de 10 viatges T-10 per a una zona és de 9,80 euros.


Bonificacions
La targeta social d’autobús gratuïta per a pensionistes es manté i també la targeta T-10 per a jubilats, i es crea una nova targeta d’autobús bonificada, la T-10 per a estudiants. Els requisits per a la targeta social gratuïta de 100 viatges LF100 (amb un màxim de 2 per persona i any) es mantenen com fins ara. S’ha de ser beneficiari d’una pensió permanent o haver complert 65 anys, no tenir cap altra propietat que el domicili on es viu i que els ingressos de la unitat familiar (ingressos totals dividits pels membres empadronats a l'habitatge) no superin el salari mínim interprofesional.


Pel que fa a la targeta T-10 de 10 viatges bonificada per a jubilats, el preu és de 6,37 euros, es paga el 65 % del cost. Per obtenir-la s’han d’haver complert els 65 anys o si és menor de 65 anys i beneficiari d’una pensió permanent, no tenir cap altra propietat que el domicili on viu, ni la persona que ho demana ni cap de les persones que figuren empadronades al seu domicili, i que els ingressos de la unitat familiar no superin el salari mínim interprofesional.

 

Participació