Condemnen una gasolinera de Granollers per avariar un cotxe amb un excés d'oli

Un jutge havia absolt la benzinera per entendre que el servei tècnic no era part de les seves funcions

per Redacció, 19 de desembre de 2012 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Audiència de Barcelona ha condemnat una gasolinera de Granollers a indemnitzar amb 6.434 euros una conductora per l'actuació "negligent" d'un operari, que li va avariar el vehicle al posar-li més oli del que podia consumir. En la sentència, la secció 17 de l'Audiència revoca la decisió absolutòria d'un jutjat de la capital del Vallès Oriental i condemna l'Estació de Servei Granollers a l'entendre que la gasolinera és responsable de l'actuació del treballador, que va provocar la immediata avaria del cotxe.

Els fets es van produir el 24 de desembre del 2006, quan la demandant va portar el vehicle, que ja tenia una avaria prèvia, a la gasolinera, on va comprar una llauna de cinc litres d'oli perquè tenia el dipòsit sota mínims. Un operari va abocar al dipòsit els cinc litres de la llauna d'oli, cosa que va provocar una avaria immediata del vehicle, al sobrepassar-se el límit establert.


En un primer moment, un jutjat de Granollers va absoldre la gasolinera perquè va estimar que no es podia culpar l'establiment per l'actuació del treballador, ja que el servei tècnic no figurava entre les seves funcions. No obstant, l'Audiència ha revocat aquesta decisió absolutòria i ha condemnat la gasolinera a indemnitzar la dona amb la quantitat que va costar la reparació del vehicle, ja que considera que no es pot exigir que totes les tasques dels empleats d'una gasolinera, com netejar els vidres, mirar el nivell d'aire de les rodes o omplir el dipòsit d'oli, estiguin concretament especificades.

 

Participació