Camí del cementiri s/n

per Santi Montagud , 14 de desembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
-Jo vull que em cremin -va dir un.
-Jo també -va dir l’altre- i així ser fum, per ser lliure. I a més a més vull, preneu nota, que les meves cendres les llenceu a la mar Mediterrània i poder viatjar fins a Istanbul i tornar... i tornar a marxar i així eternament, com les onades.


-Doncs jo, -vaig dir-los- una merda! Jo no vull ser fum perquè tinc asma i el fum m’ofega, no vull que em cremin ni que llencin les meves cendres al mar, ni a la riera del Congost, ni que em deixeu dins un cendrer de la fonda Europa (encara que seria una granollerinada inoblidable). Tampoc vull que abandoneu la meva carrosseria en un d’aquells contenidors marrons i bruts d’aquest carrer ple d’escoles i amb nom de monjo templer i mercenari de fortuna, jo no. Jo vull que m’enterrin al tranquil, verd i blanc, cementiri de Granollers. Sota la gespa de casa bona i els xiprers acollidors, envoltat de flors seques, flors de plàstic i noms i dates i creus i cucs i estàtues i marbres tacats per la humitat de les llàgrimes de les meves dones.

Jo voldré sortir les nits sense lluna vestit amb un llençol blanc i anar al cinema i menjar una flauta d’ibèric al Viena i mirar els ulls de les dones i convidar-les al meu jardí i morir de nou, de riure.


Jo vull que pugeu allà dalt a peu i, suats i esgotats, seieu en un banc de la plaça i us fumeu un cigarro de maria i us beveu un gintònic tot pensant en què un dia de desembre, en un diari digital i premiat, vareu poder contemplar aquesta magnífica fotografia i llegir un article estrany que parlava de la mort sense tabús, d’una mort conscient i d’un passeig per un cementiri que cal visitar tranquil·lament. D’un anar fent amb la ment oberta i els ulls humits, sense donar l’esquena a la mort perquè forma part de tot això tan senzill, tan magnífic, tan curiós, que és la vida.

Foto: David Cruz

 

Participació