Vallesans en contra de la immersió

per Eduard Mas, 7 de desembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unes 200 persones desafien el fred i es concentren a la plaça de l'Església de la Garriga per rebutjar la Llei orgànica per a la millora (sic) de la qualitat educativa que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, autor de sentències tan populars com "el nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans" o "la comunitat educativa no pot ser una comunitat democràtica perquè el procés educatiu no és democràtic". Des de les escales de l'Ajuntament, el regidor d'Ensenyament, Albert Jiménez, afirma, i els presents ho reafirmen, que davant l'enèsim atac al català "no hi ha més remei que la insubmissió".

Entre les persones que protesten davant del Consistori garriguenc, molts pares i mares amb els seus fills. En pocs metres quadrats (només cal preguntar) hi ha nens d'origen africà, sud-americà i espanyol; uns quants han nascut a la Garriga, els altres hi van arribar fa només uns anys. Tots parlen un perfecte català, de la mateixa manera que ho fan els dos adolescents que llegeixen el manifest de Somescola, que destaca que la immersió lingüística ha de continuar essent un dels principals actius per aconseguir una societat cohesionada, en què no hi hagi separació entre comunitats. Parlen castellà tots aquests marrecs? La pregunta els ofèn (literalment): el dominen perfectament, i les notes acadèmiques ho corroboren.


Els escolars surten dels centres educatius de la Garriga i de la resta de municipis del Vallès Oriental amb un bon coneixement de les dues llengües cooficials. De fet, pel que fa al castellà, i així ho constata l'informe PISA, els estudiants de Catalunya superen la mitjana estatal. Per tant, és evident que la immersió lingüística és un model d'èxit i de cohesió social. Només des d'una òptica interessada a destruir aquesta convivència com a pas necessari per fracturar socialment el nostre país (trencar Catalunya abans no es trenqui Espanya) es poden entendre lleis com la de Wert o delirants atacs anteriors. No sorprenen venint d'on venen, d'un Estat avesat a respondre amb menyspreu i mala fe, i on el 19% dels seus habitants acceptaria un govern autoritari, segons descobreix l'últim CIS.

El que realment sobta, passejant per la Garriga, és que el passat 25N uns 1.200 veïns del municipi votessin a favor de carregar-se l'actual model educatiu, reconegut internacionalment i generador de grans consensos socials i polítics. O és que els veïns de la Garriga (i de tota la comarca) que van votar Ciutadans i el PP no demonitzen la immersió lingüística? Perquè de ser així, farien bé en aixecar la veu, en mostrar el seu desacord al garriguenc Albert Rivera (a qui el populisme se li ha escapat de les mans) i a la cúpula popular.


Eduard Mas, director de NacióGranollers.cat 

 

Participació