Apadis obre una botiga d'objectes artesans i de segona mà a Bellavista

La Fundació promou des del 94 la integració de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental associada

per Redacció, 3 de desembre de 2012 a les 20:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jornada de portes obertes de la Fundació, a les antigues escoles de Bellavista. Foto: Aj. les Franqueses

La Fundació Apadis va inaugurar aquest dissabte l'innovador projecte La Botigueta, un establiment d'objectes de segona mà i artesania situat al carrer Provença de Bellavista, al costat de la plaça Catalunya, on es vendran objectes de segona mà i productes d'artesania. La inauguració es va fer coincidir amb la jornada de portes obertes de la Fundació, ubicada a les antigues escoles de Bellavista, que treballa des del 1994 per promoure la integració de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental associada.

Un gran nombre de patrons i col·laboradors de l'entitat, així com els alcaldes de les Franqueses, Francesc Colomé, Granollers, Josep Mayoral, Montornès, José A. Montero i el president del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, José Orive i la regidora de Polítiques Socials de l'Ajuntament de les Franqueses, Gisela Santos, van ser presents a la inauguració. La Botigueta, un projecte pioner i únic al Vallès Oriental, ofereix l'oportunitat a les persones amb discapacitat del centre de poder formar-se dins d’un context laboral real.


Autofinançament del centre
A l'establiment es vendran objectes de segona mà i artesania que alhora serviran per ajudar a l'autofinançament del centre i permetrà a les persones amb discapacitat treballar realitzant pràctiques en torns rotatius atenent al públic, aprenent un ofici i fent tot tipus de tasques amb la gestió d'una botiga. Els programes formatius que es desenvoluparan i que es portaran a terme dins La Botigueta a càrrec dels professionals del centre seran atenció al client, elaboració i control de l'estoc, gestió d’una botiga, elaboració de productes d'artesania, comptabilitat mercantil i neteja i manteniment de les instal·lacions.


Mayoral va destacar l'actitud d'Apadis, "que davant les dificultats no s'espera que els arreglin les coses, treballen per solucionar-ho". Orive va fer esment a la il·lusió, "que és el fruit de la feina de molta gent, de la solidaritat que va més enllà de les Franqueses, de molts pobles de la comarca". Per la seva banda, Montero va afirmar que "tenim la certesa que la Botigueta funcionarà com funciona Apadis". Finalment, Colomé es va comprometre a fer la màxima difusió possible del projecte, "perquè tothom s'assabenti que hi és". Totes les persones que vulguin col·laborar activament ho poden fer comprant objectes de segona mà i artesania, fent donacions de roba i tot tipus d’articles de segona mà o fent de voluntari dins l'establiment. 

Els alcaldes de Granollers, les Franqueses, Canovelles i Montornès. Foto: Aj. les Franqueses

La Botigueta, un projecte pioner i únic al Vallès Oriental, ofereix l'oportunitat a les persones amb discapacitat del centre de poder formar-se dins d'un context laboral real. Foto: Aj. les Franqueses

 

Participació