Josep Monràs reclama millores en la seguretat i accessibilitat de les estacions de Mollet

Es reuneix amb Foment i demana que tiri endavant els estudis d'impacte ambiental per soterrar la via del Nord

per Redacció, 28 de novembre de 2012 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha reunit aquest dimarts amb responsables del Ministeri de Foment per tractat l’estat del projecte de desdoblament i soterrament de la línia del nord, que uneix Barcelona amb Puigcerdà passant pel Vallès Oriental, i la millora de les estacions de Rodalies de la ciutat. La trobada s’ha produït després que l’alcalde demanés per carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, una reunió per tractar el projecte de desdoblament i soterrament de la R3, ja que els pressupostos de l’Estat per al 2013 no observen cap partida per aquest concepte.

Així, Monràs ha viatjat a Madrid, on s'ha reunit amb el subdirector general de Planificació i Projectes de la Direcció General de Ferrocarrils del Ministeri de Foment, Jorge Ballesteros. L'alcalde ha exigit que s’acabin de fer els estudis d'impacte mediambiental previs a les obres per desdoblar i soterrar la línia del Nord al pas per Mollet. Totes dues parts es van comprometre a tornar a trobar-se quan acabin els estudis.


Més seguretat a l'estació de Mollet-Sant Fost
El batlle socialista també ha demanat que el Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies inclogui la millora de l’accessibilitat i la seguretat en l'estació de Mollet-Sant Fost, de la línia Barcelona-Maçanet. Concretament, vol que s'adaptin les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda, però també que es tingui en compte l'accessibilitat d'una banda a l'altra de les vies, ja que l'estació és un punt que connecta les dues bandes del municipi.

Pel que fa a la seguretat, Monràs ha reclamat que es millorin les mesures per dificultar el salt a les vies des de les andanes, així com altres mesures de seguretat destinades a evitar accidents. En aquest mateix sentit, també ha demanat que es revisi la seguretat en alguns trams de la via al seu pas pel barri de la Plana Lledó, on hi ha algunes tanques que estan malmeses.

 

Participació