Anar del Vallès Oriental a Barcelona per la C-17 és més ràpid des d'aquest dimecres

Entra en servei el nou enllaç de l'autovia i la N-150, entre Montcada i Reixac i la capital catalana

per Redacció , 8 de novembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou carril elevat de la C-17 per anar cap a Barcelona. Foto: Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei aquest dimecres el nou enllaç a diferent nivell de la C-17 i l'N-150, entre els termes de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i Barcelona, amb l'obertura de les noves calçades elevades de la C-17. Aquesta actuació permet als vehicles que venen del Vallès Oriental per l'autovia evitar l'encreuament amb l'N-150 i millorar la mobilitat i la seguretat viària en aquest àmbit. Les obres, amb un pressupost de 15,5 milions d'euros, continuaran ara amb tasques d'urbanització a l'entorn de la rotonda que s'ha construït sota l'autovia, a principis de l'any vinent.


Els treballs han consisitit en la construcció d'un enllaç a diferent nivell per tal d'eliminar la cruïlla abans existent regulada per semàfors. En concret, s'ha format una rotonda, de 60 metres de diàmetre al nivell de la intersecció abans existent per canalitzar els moviments més locals i les connexions amb l'N-150. Paral·lelament, s'ha aixecat el tronc central de la C-17 per a facilitar el trànsit de pas, en un tram d'1 quilòmetre.

Ara, les obres continuaran amb tasques d'urbanització i d'acabats a l'entorn de la nova rotonda a nivell. Pròximament, se suprimiran els semàfors existents a l'accés al barri de Ciutat Meridiana i la sortida del carrer Sivatte i tota l'obra quedarà completada a principis de l'any vinent. Aquesta actuació es complementa amb el soterrament del tram de la C-17 al seu pas per Montcada i Reixac que el Departament va finalitzar fa tres anys.

 

Participació