De Gispert: «L'ambient ha canviat, la gent vol decidir el seu futur amb llibertat»

La presidenta del Parlament de Catalunya visita el Casal de la Gent Gran de l'Ametlla del Vallès

per Redacció, 7 de novembre de 2012 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
De Gispert i l'alcalde de l'Ametlla, Andreu González, a la dreta de la imatge. Foto: Aj. Ametlla del Vallès

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, va destacar aquest dilluns en una visita a l'Ametlla del Vallès que la societat catalana "vol decidir el seu futur amb llibertat", i que espera que els esforços de tothom en la manifestació de la passada Diada serveixin "perquè el dia de demà el poble català pugui exercir el dret a decidir el seu futur". Sobre les eleccions nacionals, De Gispert va apuntar que s'han avançat al 25 de novembre per dos motius. El primer, per la "contundent, massiva i cívica manifestació de l'11S". En aquest sentit, va destacar que des de dos mesos ençà, "ha canviat alguna cosa en l'ambient, la gent té la il·lusió de poder decidir el seu futur amb llibertat". I el segon, per la negativa de l'Estat espanyol a negociar un pacte fiscal "aprovat per una àmplia majoria del Parlament i part important del programa electoral de CiU".


De Gispert, dirigent d'Unió, va visitar dilluns el Casal de la Gent Gran de l'Ametlla del Vallès convidada per l'Agrupació de la Gent Gran. L'acte va comptar amb la presència d’unes 200 persones, entre les quals l'alcalde de l'Ametlla, Andreu González (CiU). De Gispert, que va mostrar la seva complicitat amb el públic al destacar la seva condició d'àvia i de dona (és la primera presidenta del Parlament), va destacar que l'actual legislatura va començar de forma dura, amb el precedent de la revocació de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional, i amb una recessió econòmica greu. Un context que, segons la presidenta de la cambra catalana, ha obligat a prendre decisions "doloroses" en forma de retallades. En el cas concret del Parlament, "hem volgut predicar amb l'exemple reduint molt el pressupost i les despeses".

 

Participació