1 de 10

Carreguem-nos de valors

per Eduard Mas, 2 de novembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal de l'Ajuntament de Granollers va aprovar dimarts per unanimitat (sí, de tant en tant tots els partits es posen d'acord), i a proposta dels Xics, adherir-se al document de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya que exposa els valors socials del fet casteller. Així, el Consistori es compromet a treballar en la difusió i el respecte a un seguit de principis imprescindibles: treball col·lectiu, cooperació, respecte mutu, tolerància, confiança envers els companys, cohesió i integració social, solidaritat, preservació dels nostres senyals d'identitat, compromís, esperit de superació, civisme...

El toc del castell, la música tradicional amb la qual s'enlairen construccions humanes cada dia més sorprenents, hauria de marcar el ritme a seguir, ara (en època de crisi econòmica i social) més que mai. A Granollers, al Vallès Oriental i a tot el país. Ens cal l'habilitat, la pràctica i la preparació que caracteritza els castellers. Materialitzar les aspiracions col·lectives en un ambient, sinó distés, gairebé. Obertura i inclusió. Espais de convivència i comunicació plural i intergeneracional, on tothom sumi, on tothom tingui dret a decidir, sense que es doni cap tipus de diferenciació per raó de gènere, edat, condició social, raça, origen o creences polítiques.


Les colles castelleres (citant literalment el document de la Coordinador) fomenten un model associatiu obert, participatiu i democràtic, basat en la pertinença voluntària al grup. Aferrem-nos a aquests principis, a la renovació freqüent dels seus components, la lliure elecció dels seus dirigents, la permanent necessitat del suport col·lectiu a aquests líders per al desenvolupament de la seva tasca, la necessitat d'implicació de tothom per a l'assoliment dels objectius fixats... I tot plegat més enllà dels efímers moments de triomf o de crisi. L'aleta ens posa la pell de gallina, però l'anxaneta no podria aixecar el braç sense la solidària solidesa de la pinya. Felicitem-nos per l'adhesió de Granollers a aquest seguit de valors, animem a la resta de municipis de la comarca a sumar-s'hi i, per deferència al país i a nosaltres mateixos, apliquem-los fins a l'extenuació.

Eduard Mas, director de NacióGranollers.cat 

 

Participació