1 de 10

La ciutat de Granollers es fa seus els valors socials del fet casteller

És un dels primers municipis que s'adhereix al document elaborat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

per Redacció, 31 d'octubre de 2012 a les 00:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquena, donant indicacions als pilars, el cap de colla dels Xics, Sergi Palau. Foto: Mari Ortiz

El ple de l'Ajuntament de Granollers s'ha adherit aquest dimarts al vespre, a proposta dels Xics de Granollers, al document de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya que exposa els valors socials del fet casteller, com són el treball col·lectiu i la cooperació, el respecte mutu, la cohesió i integració social, la solidaritat, el compromís, i l'esperit de superació. D'aquesta manera, l'Ajuntament es compromet a treballar en la difusió i respecte d’aquests valors.


L'adhesió ha estat aprovada per tots els grups municipals: PSC, CiU, PP, Acció Granollers i ICV-EUiA. Granollers és un dels primers municipis de Catalunya, després de Tarragona i Barcelona, per exemple, que es fa seu un document que exposa la necessitat de garantir la continuïtat d'una activitat cultural i de lleure no consumista, com és l'activitat castellera, que, a més de potenciar mundialment el patrimoni i cultura de Catalunya, aporta uns valors que són ben rebuts per a la ciutadania catalana.

Amb aquesta adhesió, Granollers promou la difusió dels castells i la protecció dels valors propis dels castells, reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Segons el document, les colles castelleres promouen el civisme i fonamenten valors de contingut pedagògic, positius especialment per a la canalla. També esmenta la tasca de cohesió social i d'integració, sobretot de persones nouvingudes, que un cop dins la colla es relacionen i comprenen millor "els trets propis i els costums de la societat catalana".

 

Participació