Un contrallum de paraules

per Santi Montagud , 2 de novembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hi haurà dies que la imatge valdrà més que mil lletres ordenades, d’altres serà a l'inrevés i les meves paraules ofegaran la imatge immortalitzada pel Cruz. No sé, serà una mena de joc, serà un repte i sempre ens han agradat els reptes, oi? Vestir les imatges amb metàfores o omplir de llum les paraules. Ho intentarem, gratarem tossuts els racons d'aquesta vila, fins i tot encara que no es deixi, i intentarem sorprendre-us amb les animalades d’ell i les meves bestieses. Pel Gran Centre d’aquest centre o més enllà de les muralles, en Cruz i jo i jo i en Cruz, un cop al mes sortirem amb la càmera, el bloc i el llapis per explicar-vos el misteri d’un racó, la màgia d’alguna cosa, la mala llet d’un matí de dilluns, els ulls d’una fada o d’un bruixot en una platja del Congost, o una música, o un gintònic o un desert de pedra grisa. Intentarem descobrir o crear qualsevol cosa que ens agradi o us emprenyi, que us faci somriure, que us provoqui, que per uns moments us allunyi del camí de cada dia i us faci volar per dreceres i corriols o, això ja seria l’hòstia i és allà on anem, que us emocioni una mica.

Farem això, jo descriuré una imatge d’ell mentre ell fotografiarà un text meu, amb ganes de passar-ho bé i de barrejar, d’obrir els ulls, de dir un renec, d’agafar la ciutat sencera i capgirar-la i llepar-la i mossegar-la, fer-la cridar i empassar-nos-la sencera.


Ens estimem aquest espai d’asfalt i de pedra perquè som d’aquí (de Granollers, collons!) i ens agradaria dir-ho ben fort amb orgull, amb paraules, amb imatges, a crits i agafats amb força en aquesta xarxa nacional que ens acull.

Foto: David Cruz

 

Participació