Cada diumenge es perpetren una desena de furts al mercat de Canovelles

El perfil del lladre ha canviat amb la crisi i ara hi ha més delinqüents d'edat avançada

per Lluís Vilaró/ACN, 9 d'octubre de 2012 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mercat de Canovelles, el passat diumenge. Foto: Lluís Vilaró

El mercat de Canovelles registra de mitjana entre cinc i deu denúncies per furts (no tothom ho delata) cada diumenge, segons dades de la Policia Local. Es tracta d'unes xifres que s'han mantingut "estables" durant els últims anys malgrat la crisi econòmica, segons explica l'inspector en cap de la policia, Josep Balmes. El perfil de lladre sí que ha variat, i actualment acostuma a ser un delinqüent d'origen sud-americà, tot i que cada cop hi ha més "gent d'edat avançada que també s'hi dedica", ha indicat Balmes. Els lladres, en anys anteriors, eren majoritàriament d'ètnia gitana. Entre 15.000 i 20.000 persones visiten cada setmana el mercat de Canovelles, un dels més concorreguts del Vallès Oriental.


Balmes recomana que els homes portin la cartera a les butxaques de davant i que les dones portin la bossa de mà creuada també per davant. L'inspector indica que es tracta de xifres "acceptables" tenint en compte que es tracta d'un mercat "provincial" que rep milers de visitants del Vallès Oriental, el Maresme o el Barcelonès. Cada diumenge es destinen 8 agents locals a fer la vigilància. El mercat compta amb unes 500 parades. 

Entre 15.000 i 20.000 persones visiten cada setmana el mercat de Canovelles. Foto: Lluís Vilaró

 

Participació