Medalles de Granollers per al doctor Campos, Estabanell Energia i l'EC Granollers

Les distincions s'entregaran durant el proper mes de desembre en un acte al Teatre Auditori

per Redacció, 2 d'octubre de 2012 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'administrador d'Estabanell Energia, Francesc Estabanell. Foto: Aj. Granollers

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar la Medalla de la Ciutat 2012 al doctor Josep M. Campos i Tarrech, a l'Esport Club Granollers i a Estabanell Energia. Pel que fa a aquest últim, és la primera vegada que una empresa rebrà aquesta distinció. L'acte de lliurament de les Medalles tindrà lloc durant el mes de desembre, al Teatre Auditori, en un acte públic de reconeixement. Ara fa un any es van entregar els guardons al mestre Donat Puig (que va morir el passat mes de setembre), a l'exjugador i exentrenador d'handbol Miquel Roca i al forner, farmacèutic i músic Joan Bretcha, aquest últim a títol pòstum.

 
Enguany, el Consistori distingeix Josep M. Campos i Tarrech (la Selva del Camp, Tarragona, 1941) "per la seva excel·lència assistencial i personal, portada a terme en el camp de la medicina a Granollers durant més de 30 anys", a l'Hospital General de Granollers, la Mútua del Carme i el CAP Vallès Oriental. "El Dr. Campos ha tingut un paper decisiu en la creació, creixement i desenvolupament de serveis assistencials i docents de l'Hospital General de Granollers", sentencia l'Ajuntament. En aquest sentit, va iniciar l'activitat de la cirurgia de tiroide a Granollers el 1978, va constituir el Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital de Granollers l'any 1980 i en va ser el director durant més de 20 anys. Destaca també per transmetre els valors de la salut a la ciutadania, essent l’impulsor de l'Aula de la Salut.

Un segle per a l'EC Granollers
Es distingeix l'Esport Club Granollers pels seus cent anys d'història, que es compleixen l'any que ve, com a primer club esportiu de la ciutat que arriba a aquesta important fita. "El seu paper ha estat cabdal en la difusió de l'esport del futbol a la ciutat a través de la formació esportiva i educativa de joves jugadors, alguns dels quals s'han acabat dedicant professionalment a aquest esport", destaca el Consistori. Les seves instal·lacions han acollit també els inicis d'altres disciplines esportives a la ciutat com l'atletisme, el bàsquet o l'handbol.

Es distingeix Estabanell Energia per haver estat l'empresa que va fer possible que l’electricitat arribés a Granollers, l'any que ve farà cent anys. "Des d'aleshores ha estat una companyia que s'ha caracteritzat per ser propera a la seva clientela; innovadora en tecnologia, n'és un exemple el Centre d'Operacions de la Xarxa inaugurat recentment; impulsora de projectes com el de ciutats intel·ligents (smart cities); i involucrada en la societat granollerina, a través de col·laboracions de patrocini en diverses entitats culturals i esportives", sentencia el text de la Junta de Portaveus.


La Medalla de la Ciutat s'atorga en reconeixement i agraïment del municipi envers persones físiques o jurídiques per una actuació o conjunt d'actuacions que hagi tingut un extraordinari relleu o transcendència d'enaltiment de la ciutat, o de servei i dedicació al progrés i benestar de la població i la ciutadania. I també a les que hagin destacat especialment en el treball per l'associacionisme ciutadà i les manifestacions culturals, esportives, cíviques, econòmiques i socials. 

L'EC Granollers compleix 100 anys d'història. Foto: Aj. Granollers

 

Participació