El Cicle de Cants i Autors arriba a l'última edició amb una programació d'alçada

Noms de primer nivell com Carles Belda, Paul Fuster, Pau Alabajos, Abús o Marta Rius actuen a Granollers convidats pel Casal Popular L'Esquerda

per Esteve Plantada, 1 d'octubre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La jornada inaugural va comptar amb el concert de Carles Belda Foto: CP L'Esquerda

El Cicle de Cants i Autors (CCA) arriba a la cinquena edició, que també en serà la darrera. Tal i com es va anunciar aquest mateix divendres, la programació de 2012 clourà cinc anys de cicle amb un altíssim nivell. L'organització es mostra ferma en el fet d'acabar el CCA en l'actual format, tot i que aquesta fi podria suposar una reinvenció de la proposta musical a través d'altres estils o inquietuds. Tal com assenyalen els organitzadors del cicle, "l'Esquerda ha decidit cloure el CCA, mantenint-se fidel als seus pilars des de la primera edició i també, per pensar en noves propostes".


La jornada inaugural del CCA, celebrada aquest divendres, va comptar amb el concert de Carles Belda com a colofó, i enceta de nou tot un mes d'octubre dedicat a la cançó d'autor, impulsat pel Casal Popular l'Esquerda. En aquests cinc anys de música, L'Esquerda ha ofert un total de 40 propostes de cançó d'autor feta en català. 

Jornada inaugural amb Carles Belda

Els actes de la primera jornada del CCA van començar amb una xerrada en la qual es va fer balanç dels 5 anys i es va projectar el vídeo del gran concert de La Cançó Necessària, editat pel mateix col·lectiu després de l'espectacle que es va celebrar el 29 d'octubre durant quarta edició del cicle.

Després d'un sopar popular a base de tapes, Carles Belda va cloure la nit amb un recital que va combinar cançó tradicional i contemporània, tot convertint l'Esquerda en una taverna popular.


Una programació d'alt nivell per cloure el CCA
El proper 6 d'octubre el cicle continuarà amb el concert de Pau Alabajos i Caliu a la Sala Naub1, i seguirà l'11 d'octubre amb Marta Rius i Salagrau, el 20 d'octubre amb Albert Palomar i Abús i, en l'última nit del cicle, el 27 d'octubre, amb un concert de cloenda amb la participació de Paul Fuster i Albert Freixas.

La principal novetat de l'última edició és un dels espais on s'hi faran dos concerts, la Sala NAUB1, equipament de la ciutat que des de fa un any acull actuacions en directe.

Cinc anys d'èxit
Els noms de la programació de 2012 són de primer nivell, a l'alçada d'un cicle per on han passat autors tan consolidats com Mazoni, Sanjosex, Pau Riba, Feliu Ventura, Cesk Freixas o Meritxell Gené i propostes no tant conegudes al seu moment com El Petit de cal Eril, Bikimel, La iaia, Jordi Montañez o Roger Puig.

També cal destacar, entre molta feina feta, l'agermanament que el cicle va fer amb el Col·lectiu Joan Pau Giné de la Catalunya Nord i, també, la producció de l'espectacle La Cançó Necessària , un espectacle que va servir per mostrar la renovació de la cançó d'autor compromesa catalana amb Cesk Freixas, Pau Alabajos, Meritxell Gené, Jordi Montañez, Josep Romeu i Andreu Valor. 

Podeu trobar tota la informació del cicle a www.cantsiautors.cat #CCA2012 i @CPEsquerda

Carles Belda en un moment de l'actuació a L'Esquerda Foto: CP L'Esquerda

 

Participació