Arsènic posa en marxa el nou curs després d'un primer any d'èxits

Una de les novetats serà el taller de teatre musical en col·laboració amb l'escola Amics de la Unió

per Redacció , 2 d'octubre de 2012 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arsènic, l'escola de teatre de Granollers que va obrir les seves portes ara fa un any dins de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, inicia el segon curs amb nous projectes a l'horitzó i amb un balanç molt positiu del primer any de feina. L'escola, que ha estat engegada per Marta Garcia Otín i Maria Manau, professionals de l'art dramàtic, ha tingut una molt bona acollida entre la gent interessada pel teatre de la ciutat i de la comarca, cosa que ha convertit l'espai en tota una referència del sector en només un any.

En aquest primer curs, van passar pel centre formatiu més de 80 alumnes de totes les edats i de tots els nivells. En total, es van oferir 6 cursos de teatre -per a petits, per a joves i per a adults-, un taller de teatre musical, un taller de teatre dansa i dos workshops, un de dansa teatre amb Marta Carrasco, i un laboratori de dansa amb el grup de música De Calaix.


Un primer any de gran èxit
L'escola també va oferir, amb molt bons resultats, un curs específic de preparació a les proves d'accés a les escoles superiors d'art dramàtic. Dels 7 alumnes que el van fer l'any passat, 4 van entrar a l'Institut del Teatre i 1 a l'escola Eòlia. El centre també destaca el fet que tots els tallers tinguin un mateix eix temàtic i que es presentin sempre en públic a final de curs. L'any passat, totes les representacions finals es van fer al Teatre de Ponent de Granollers, un fet que permet palpar la realitat escènica de primera mà.


El centre també va participar en les jornades de treball i reflexió sobre els batxillerats escènics de Catalunya, amb la col·laboració de l’institut Celestí Bellera i la participació de Jacques Laferrière, conegut pedagog teatral i fundador de la carrera superior de pedagogia teatral al Canadà.

La nova programació del curs 2012-2013

De cara al curs que comença, els tallers de teatre segueixen sent l’eix vertebrador del centre formatiu. Aquest any tindran com a eix temàtic la narrativa i la paraula. Els tallers, amb grups per a totes les edats, es fan dos dies a la setmana, en horari de tarda per als petits i joves, i de vespre per als adults.

Com a novetat, cal destacar que el Taller de Teatre Musical d'aquest any es portarà a terme amb la col·laboració de l'escola de música Amics de la Unió. El curs s'estructura en dues branques: la musical, impartida per Maria Illa, en què es farà cant, tècnica vocal i afinació; i la d'interpretació, impartida per Marta G. Otín i Maria Manau, en què es treballarà l'actitud escènica i es farà escolta de grup i emocions.

Noves propostes de tallers
Les dues noves propostes d'aquest curs 2012-2013 són el taller d'Introducció a l’escriptura dramàtica, amb Ricard Gázquez, director artístic de l’Aula de Teatre de la UAB, que donarà les bases per escriure textos dramàtics, cada divendres, de 19 a 22 hores. I també el taller d'Esgrima artística, per tal de desenvolupar els reflexos, la reacció, l’agudesa visual i el sentit del ritme, com a eina bàsica per a un actor, cada dimarts, de 21:30 a 23:30 hores.

Segons informa Arsènic, les inscripcions estan obertes fins a mitjans d'octubre, amb el següent horari: matí, dilluns, dijous i divendres, de 10 a 12 hores; tarda, de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores.

 

Participació