Ivette Nadal presenta el seu tercer disc, 'Mestres i amics', a la NAUB1

El nou treball, "més cru i directe", conté poemes musicats d'altres autors i cançons pròpies

per Esteve Plantada , 28 de setembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La granollerina Ivette Nadal, en una imatge d'arxiu Foto: Marc Pujadas

La cantant i poeta granollerina Ivette Nadal estrena nou disc, Mestres i amics, un tercer treball discogràfic que presentarà de manera oficial aquest dissabte 29 de setembre a la Sala NAUB1 de Roca Umbert. El disc és un treball molt especial en la carrera de la jove artista, ja que s'ha pogut tirar endavant gràcies a una campanya feta a través del portal de micromecenatge Verkami i, també, perquè parteix d'un material que estima: la veu de poetes i amics als quals admira per diversos motius.


Rodejada de bons amics i de mestres
Mestres i amics conté les adaptacions musicades de poemes d'Enric Casasses, Joan Vinuesa, Francesc Garriga, Anna Aguilar Amat, el granollerí Santi Montagud i Víctor Sunyol. Aquest últim és, de fet, l'inspirador d'un títol tan explícit i definidor. "En Víctor era professor meu a l'Escola d'Art de Vic i, a més, va ser el primer poeta que vaig musicar". Un mestre, literalment, que després ser amic. "Va ser en Víctor qui em va posar en contacte amb la poesia".


Després de musicar els versos de Víctor Sunyol, Ivette Nadal va anar buscant altres textos que l'inspiressin. "Buscava poemes de persones m'haguessin inspirat en algun moment o altre, ja fos per l'estil poètic o per l'estil de vida". 

Un nou vocabulari

En el procés de recerca dels poemes a musicar, Ivette Nadal tenia clar quina era la premissa. "Intentava trobar poemes que jo hagués volgut escriure. I també poemes que pogués sentir que havia escrit jo mateixa. De fet, és un intent de trobar nou vocabulari i de justificar en veu alta les raons per les quals m'agrada la poesia".

El futur dirà si aquest és un bon camí o no, tot i que les ganes de composar i cantar les pròpies lletres no han fugit, de cap de les maneres. "Sempre penso que fer les teves pròpies cançons es el millor. I també m'he adonat que és realment difícil posar música a un poema i que a l'autor li agradi el que has fet amb el seu text". A Mestres i amics, però, també hi ha espai per a les cançons amb lletra pròpia, tal com succeïa en els dos primers discs.

Un aire més cru
Aquest tercer disc, Mestres i amics, ha comptat amb una elaboració molt diferent a la que havia practicat en els dos primers treballs. "Aquells discs eren més madurs, massa nets, amb una producció molt més cuidada. Mestres i amics és un disc d'impàs on jo tenia ganes de fer alguna cosa més alegre, molt més rockero i canyero".

Per tal que fos així, Ivette Nadal es va tancar amb la banda per treballar les cançons durant un any, entre assajos i proves. "He volgut construir les cançons abans d'ensenyar-ho al productor. Volia que el projecte creixés una mica més". El so és més directe, més cru, més brut. "Al disc estem tots gravats alhora. Volia donar-li un punt més desenfadat que el nou productor, Jordi Busquets, ha sabut trobar".

Mestres i amics és, tal com eren els altres treballs, un disc auto-editat. Hi trobarem "una barreja de cançó d'autor a ritme reggae, grunge, rock i pop, amb un vocabulari més desenfadat que aposta per registres més enèrgics", tal com diu la pròpia autora. Aquest dissabte, Granollers podrà comprovar com sonen aquests nous camins que ha emprès la jove cantautora granollerina, Ivette Nadal. Dissabte 29 de setembre, a les 21 hores, a la Sala NAUB1.

 

Participació