1 de 10

Cent mil euros per als nous emprenedors de Granollers

La Junta de Govern Local també aprova destinar 130.000 euros a les empreses que contractin joves

per Redacció, 20 de setembre de 2012 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Exterior de Can Muntanyola. Centre de Serveis a les Empreses, a Granollers. Foto: ACN

Les persones empadronades a Granollers que creïn una empresa, i les empreses de la ciutat que contractin joves, ja poden demanar subvenció municipal. Després que a finals del mes de juny tots els grups polítics de l'Ajuntament consensuessin destinar el milió d'euros del romanent de tresoreria del 2011 a programes de promoció econòmica i atenció social, aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat les primeres mesures d’aquest pla de xoc. Concretament, es destinaran 100.000 euros a subvencionar nous emprenedors i 130.000 euros a les companyies de la ciutat que contractin persones joves amb la finalitat d'incentivar l’ocupació i reduir la taxa d'atur juvenil.


Les subvencions als emprenedors serà equivalent a la despesa en concepte d'interessos que generarà el préstec obtingut per la persona emprenedora en l'entitat bancària col·laboradora de l'Ajuntament en aquesta línia de subvencions. És a dir, el beneficiari del préstec no pagarà interessos, fins a un límit de capital concedit de vint-i-cinc mil euros i un termini d'amortització de cinc anys. Qui vulgui accedir a aquestes subvencions haurà d'estar empadronat a Granollers i els seu projecte empresarial ha d'haver estat acompanyat pel Servei d'Emprenedoria municipal de Granollers Mercat. La convocatòria de subvenció restarà oberta fins a esgotar la dotació pressupostària.

Reducció de la taxa d'atur juvenil

D’altra banda, 130.000 euros es destinen a subvencionar les empreses de Granollers que contractin persones joves amb la finalitat de reduir la taxa d'atur juvenil. L'objecte de la subvenció és el cost de la contractació laboral (salari brut i cotitzacions socials) de joves menors de 30 anys. L'import màxim de la subvenció serà de 3.848 euros per cada contracte que tingui una durada mínima de 9 mesos. Aquesta subvenció màxima és equivalent a sis mensualitats de l'import del salari mínim interprofessional (SMI) mensual de 2012. La data d'inici dels contractes ha de ser posterior a la data de publicació d'aquesta convocatòria de subvencions.

Es poden presentar a aquesta convocatòria qualsevol persona que realitzi una activitat econòmica amb domicili social a Granollers, i tingui capacitat legal per subscriure un contracte laboral. Els joves han d’acreditar l'empadronament a la ciutat amb una antiguitat mínima de sis mesos anteriors a la data de la convocatòria de la subvenció. No haver complert els 30 anys a la data d'inici del contracte. Tenir la titulació mínima corresponent als estudis superiors de Grau, de Diplomatura, de Llicenciatura o Formació Professional de Grau Superior o equivalent. La convocatòria de subvenció restarà oberta durant quatre mesos i fins esgotar la dotació pressupostària. El termini per presentar sol·licituds s'obre el dia 28 de setembre.


Presentació de sol·licituds
La sol·licitud de subvenció, acompanyada per la documentació sol·licitada, es pot presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al carrer de Sant Josep; o a Can Muntanyola, al carrer camí del Mig, polígon industrial Palou Nord. Les subvencions seran aprovades per la Junta de Govern Local a mesura que es presentin les sol·licituds, i seran atorgades en el termini màxim de 30 dies des de la data de presentació de la sol·licitud, sempre que estigui correcta tota la documentació. 

Emprenadors parlant amb els possibles inversors, en una imatge d'arxiu. Foto: ImpeVic
Participació