Parets inaugura la residència i centre de dia Pedra Serrada

El consell Cleries visita l'equipament de 4.360 m2, que ja té 11 usuaris dels 100 que pot acollir

per Redacció, 30 de juliol de 2012 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller Josep Lluís Cleries visitant la residència aquest dilluns al matí. Foto: Aj. Parets del Vallès

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, i l'alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, han inaugurat aquest dilluns la Residència Pedra Serrada ( el nom ha sorgit de les propostes dels veïns). Més de 300 persones han assistit a l'acte inaugural, que s'ha iniciat amb una ballada de la Colla de Gegants del municipi a la placeta d'entrada de la residència. Acte seguit, s'ha procedit als parlaments inaugurals, a càrrec de la directora del centre, Ino Sánchez, el president de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré, Mingote i Cleries. Després dels parlaments, la comitiva ha fet recorregut per les instal·lacions i ha visitat els onze residents que són usuaris de l'equipament des de la setmana passada. La residència s'estrena amb molt retard, ja que estava previst que comencés a funcionar l'1 de desembre del 2011.


La Residència Pedra Serrada de Parets del Vallès està emplaçada a l'espai de Can Serra, en un solar de gairebé 6.000 metres quadrats i amb més de 9.000 metres quadrats de zona verda vinculada. Disposa d'una superfície total construïda de 4.360 metres quadrats. La construcció d'aquest edifici, d'una sola planta i amb grans zones obertes, ha costat 7.229.246 euros, aportats íntegrament per l'Ajuntament de Parets, amb el suport del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010. La residència pot acollir 100 usuaris, però hi ha un projecte d'ampliació per al futur.

Concert de places de residència i centre de dia

De les 100 places, 60 de residència i 40 de centre de dia, la Generalitat n'ha concertat 48 de residència i 21 de centre de dia; la resta són lliures. La gestió de l'equipament, mitjançant conveni de cessió d'ús, va a càrrec de la Fundació Sanitària de Mollet. La passada setmana es va iniciar l'admissió d’onze usuaris amb plaça concertada de residència i, de manera progressiva, durant el mes d'agost es farà l'admissió de la resta de places concertades. Pel que fa a centre de dia, el procés s'iniciarà al setembre.

Exterior de la residència i centre de dia de Parets del Vallès. Foto: Aj. Parets del Vallès

 

Participació