Tomàquet cor de bou farcit

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Redacció , 28 de juliol de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Ingredients per a 2 persones:

2 tomàquets cor de bou
1 llauna de tonyina gran Tonyina

1 Ou dur
Olives negres

Un grapat de pèsols
1 tassa de cafè d’arròs Basmati
Julivert picat
oli i sal

Preparació:
Poseu a bullir l'arròs amb aigua i un grapadet de sal durant uns 15 minuts, heu de tenir en compte que l'arròs Basmati es cou més rapit que el bomba. Els últims 5 minuts afegiu-hi els pèsols. Podeu aprofitar la cocció de l'arròs per fer l'ou dur tot i que l’ou amb 8 o 10 minuts en té prou. Quan estigui cuit escorreu-ho i deixeu refredar.

Mentrestant netegeu els tomàquets, obriu-los per el terç superior, traieu-ne la polpa i reserveu-la.

Un cop tinguem tots el ingredients a punt podem muntar els tomàquets. Piqueu el julivert, la polpa del tomàquet, les olives, l'ou dur i esmicoleu la tonyina escorreguda d’oli. barregeu-ho tot en un bol. Amaniu-ho amb oli i sal i ja podeu omplir els tomàquets amb la mescla resultant. Adorneu amb la tapa del tomàquet i ja podeu servir. Si es vol es poden posar a la nevera una estona per tal de refredar-los una mica.

Aquest mateix plat es pot preparar amb tomàquet de Montserrat que li dona un toc més afruitat, per ser un tomàquet mes dolç.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible

 

Participació