La Diputació pagarà el transport escolar per visitar el Montseny

És un dels cinc parcs naturals que participen en el programa dins la campanya del curs escolar 2012-2013

per BaixMontseny.info, 18 de juliol de 2012 a les 17:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Tordera a la Vall de Santa Fe, en una imatge d'arxiu. Foto: Jordi Purtí

La corporació convoca aquestes subvencions, a les quals destinarà un màxim de 54.000 euros, per fer front a les despeses del transport dels escolars de sisè curs dels centres d'ensenyament primari, que realitzin visites als parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona, dins la campanya Coneguem els nostres parcs, durant el curs escolar 2012-2013.


El programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs es fa conjuntament amb els municipis participants i està gestionat per l'empresa de serveis ambientals la Vola. Està adreçat a escolars de sisè curs de primària perquè coneguin de la mà de monitors ambientals alguns dels espais protegits que conformen la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

L'objectiu és que els nois i noies identifiquin els elements que integren el medi natural, els ecosistemes i les espècies que hi habiten; reconeguin la seva funció com a espai de lleure; aprenguin a fer un bon ús dels espais naturals públics; i, finalment, en valorin la seva conservació i aprenguin a respectar-los.


El programa està estructurat en dues fases: a la primera, l'activitat té lloc a l'aula, on els estudiants veuen un audiovisual sobre els parcs. La segona fase, en canvi, és protagonitzada per la sortida dels alumnes a un dels cinc parcs que participen en el programa i que gestiona la Diputació de Barcelona (Garraf, Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montnegre i el Corredor, i Guilleries-Savassona).

 

Participació