1 de 10

Gaudir de les varietats antigues de tomàquets del Vallès Oriental

Una trentena de restauradors i botiguers participen en un tast en un restaurant de Montmeló

per Redacció, 10 de juliol de 2012 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 30 restauradors i botiguers de la comarca van gaudir del tast. Foto: Consell Comarcal

Més de 30 restauradors i botiguers de la comarca van participar aquest dilluns, al restaurant Can Major de Montmeló, en el tast de varietats antigues de tomàquets del Vallès organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l'Associació Llavors Orientals, del Convívium Slow Food Vallès Oriental i del Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental. Conduit pel cuiner Pep Salsetes, al tast es van donar a conèixer les diferents varietats antigues de tomàquets i les seves qualitats organolèptiques, i es va tractar sobre les possibilitats culinàries de cada varietat.


En concret, els participants van poder tastar cinc varietats: el Rosa Ple de l'Etern Verdaguer, ideal per amanida i fer salsa; el Pometa de Santa Eulàlia, que combina molt bé amb el formatge fresc i la salsa pesto; el Pometa de Luís Vila de l'Ametlla del Vallès, de textura carnosa i regust persistent i aromàtic; el Cor de Bou de Vacarisses, un tomàquet que per la seva dolçor i carnositat és ideal per confitura i salses; i el Pometa de la Garriga, també per amanides i salses.

Actuacions per donar valor als productes locals

Aquesta acció forma part d'un seguit d'actuacions basades en la col·laboració de tots els actors per tal de promoure i donar valor al producte local. En aquest sentit, el Consell Comarcal considera que la generació de sinergies entre el sector agroalimentari local i la restauració col·lectiva "és clau per promoure aquells productes singulars de la comarca que contribueixen a mantenir el paisatge i la biodiversitat cultivada i per millorar la imatge del Vallès Oriental com a destí turístic".

El tast es veurà complementat per altres actuacions de promoció del sector alimentari en els propers mesos, com són la I Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès i la III Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana, el 25 d'agost i el 8 de setembre. La I Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès, que es durà a terme entre el 15 de juliol i el 16 de setembre, compta ja amb la participació de 19 restaurants de la comarca i 11 restaurants de Barcelona i comarques veïnes. Tots els participants posaran a la carta plats gastronòmics i menús singulars, basats en varietats antigues de tomàquets del Vallès, per tal d’apropar el producte local a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes.


Al tast es van donar a conèixer les diferents varietats antigues de tomàquets. Foto: Consell Comarcal
Participació