El cicle Filosofia Viva torna a Granollers aquest mes de juny

L'organitza l'entitat El Colador i consta de quatre xerrades que es celebren a Roca Umbert

per Redacció, 4 de juny de 2012 a les 16:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers acull per segon any consecutiu el cicle Filosofia Viva, organitzat per l'entitat El Colador, amb l'objectiu de difondre el treball dels investigadors joves en el camp del pensament actual. Sota el títol Quatre reptes de la filosofia contemporània, s'han programat quatre sessions que tindran lloc a la Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional, els quatre darrers dissabtes de juny, a les sis de la tarda, dinamitzades per doctorands en filosofia.

Filosofia Viva vol tractar qüestions crucials per al pensament actual, vinculades a les problemàtiques pròpies de la contemporanietat i a la necessitat de repensar el discursos del pensament tradicional, "adequant-los als desafiaments plantejats per l'evolució de la ciència, la tècnica i les noves formes de comunicació", segons apunten els impulsors del cicle. El 9 de juny hi ha la xerrada Té lloc el pensament?, amb Andreu Ballús. El 16 de juny, La nostra relació amb la tècnica, amb Selma Rodal. El 23 de juny Pensar la precarietat, amb Antonio Gómez. I el 30 de juny Contra la fragmentació: el paradigma quàntic de David Bohm, amb Albert Solé.


El Colador és una associació cultural anomenada Associació d'Artistes Anteriorment Coneguts com a Embut (AAACE). Els fins són fomentar les arts i la interralació entre les diferents disciplines; promoure la reflexió sobre les relacions entre arts plàstiques i literàries, tecnologia i societat; i acollir propostes pedagògiques, culturals i lúdiques vinculades amb el món de l'art, en especial aquelles que tinguin un caracter participatiu i que corresponguin a tendències noves o minoritàries.

 

Participació