Francesc Tella serà el nou president comarcal de CDC

L'exalcalde de Sant Antoni de Vilamajor encapçala una candidatura que inclou quatre batlles de CiU

per Redacció, 23 de maig de 2012 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exalcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Francesc Tella, serà el nou president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Vallès Oriental. Tella és el candidat de la direcció de la formació, i ja va ser el número dos del molletà Feliu Guillaumes, l'encara president comarcal, que no es presenta a la reelecció després d'haver estat escollit diputat al Congrés. Finalment, per tant, i de la mateixa manera que ha succeït els últims anys, a l'assemblea que s'ha de celebrar aquest dijous al vespre a Vilanova del Vallès només es presentarà una candidatura, encapçalada per Tella però amb moltes cares noves.

Tella ha treballat, amb el suport del president de la Federació de les comarques de Barcelona de CDC, Ferran Falcó, que recentment ha substituït en el càrrec el paretà Jordi Turull, perquè la candidatura que encapçala inclogui representants de tots els territoris. D'aquí que en el proper comitè executiu comarcal hi hagi militants de vint municipis de la comarca, des de Granollers a Mollet, passant per Sant Celoni i les Franqueses del Vallès. I entre aquests, els alcaldes de CiU a quatre poblacions: Rafael Ros, de la Roca del Vallès; Calamanda Vila, de Cardedeu; Andreu Carreras, de Lliçà de Vall; i Quim Brustenga, de Santa Eulàlia de Ronçana.


Dijous es celebra l'assemblea
El nou secretari de Planificació i Estratègia serà Jordi Mas, exregidor i militant de Vallgorguina. Joan Davi, tinent d'alcalde i president local de Mollet, serà el secretari d'Organització. I Isidre Sayol, president local de Montmeló, i que ja forma part de l'actual comitè executiu comarcal, serà el tresorer. Aquest dijous, l'assemblea escollirà la nova direcció comarcal i els sis consellers nacionals, i ho farà amb la presència a Vilanova del Conseller Felip Puig, el Secretari d'Organització Josep Rull, el portaveu al Parlament Jordi Turull i Ferran Falcó. Divendres a la tarda Tella protagonitzarà la primera roda de premsa com a flamant president.

Fins l'últim moment s’ha mantingut viva la possibilitat que es presentés una segona candidatura encapçalada per l'alcalde de Bigues i Riells Joan Vila, i impulsada pel grup 43.cat, en el qual hi destaca l'exregidor de Granollers Albert Canet. Finalment però el grup se n'ha desdit, sobretot per manca de consens i interès personal en una candidatura única. Tot i així, el mateix Vila ha acceptat que aquest fet no representa una esquerda dins el partit, sinó que contràriament a això, significa que aquest és ben viu perquè hi ha "debat intern". Segons l'alcalde de Bigues i Riells la candidatura no volia qüestionar la llista de Tella, sinó encapçalar una nova opció menys continuista i més propera a la militància municipal que marqués un canvi en la direcció de la política comarcal. 


CANDIDATURA AL COMITÈ EXECUTIU COMARCAL DE CDC:


President:FRANCESC TELLA i MACIÀ
Exalcalde de Sant Antoni de Vilamajor

Secretaria de Planificació i Estratègia: JORDI MAS i FONT
Militant de Vallgorguina i exregidor
Secretaria d'Organització: JOAN DAVI i MAYOL
Tinent d'alcalde de Mollet del Vallès i President Local
Tresorer: ISIDRE SAYOL I MANILS
President Local de Montmeló membre del C.E.Comarcal

ANDREU CARRERAS i PUIGDELLIURA
Diputat Provincial i Alcalde de Lliçà de Vall
CALAMANDA VILA i BORRALLERAS
Alcaldessa de Cardedeu
QUIM BRUSTENGA i ETXAURI
Alcalde S. Eulàlia de Ronçana i port. al Consell Comarcal
RAFAEL ROS i PENEDO
Alcalde la Roca del Vallès
FRANCESC DEULOFEU i FONTANILLAS
Regidor i Portaveu a Sant Celoni
MANEL VILA i VALLS
Regidor de Castellterçol i Vicepresident del Consell Comarcal
XAVIER MARTÍNEZ i BOSCH
Regidor de govern i President Local de L’Ametlla del Vallès
JOSEP RAMIREZ i ALAYA
Regidor de govern de Les Franqueses del Vallès
MIREIA EGEA i CLOTET
Regidora de govern de La Llagosta
MARIA TAULATS i PAHISSA
Regidora i portaveu de Caldes de Montbui
JOSEP ESTRUCH i SORIANO
President Local de Santa Maria de Palautordera
ROC FERNANDEZ BADIELLA
President Local de Sant Feliu de Codines
ESTEVE ESCUER i DEU
Militant de La Garriga i membre del C.E.Comarcal
SONIA GUTIERREZ i GONZÀLEZ
Militant de Granollers
JOSEP L. DE LA VEGA i FRANCH
Militant de Sant Fost de Campsentelles
ALBERT SAUQUÉ i ZABALA
Militant de Lliçà d’Amunt i membre del C.E. Comarcal
JOSEP VINYALS i GESA
Militant de Lliçà d’Amunt i membre del C.E.Comarcal
TERESA PONS i VILA
Militant de Mollet del Vallès Sectorial de la Dona

 

Participació