La reordenació de les línies R2 i R8 de Rodalies reduirà 20 minuts el trajecte a la UAB

Els estudiants provinents de Cardedeu podran fer transbord a Granollers en menys de 5 minuts

per Redacció, 19 de maig de 2012 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Passatgers de la línia 8 de Rodalies, al seu pas pel Vallès Oriental. Foto: Lluís Vilaró

La Generalitat millorarà la coordinació entre les línies R2 i R8 de Rodalies a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); això permetrà que els estudiants que es desplacin a la universitat guanyin 20 minuts per trajecte. Amb aquesta reordenació, les persones que facin el trajecte des de Cardedeu a la UAB podran fer transbord a Granollers en menys de 5 minuts, a diferència dels 20 minuts actuals i, per tant, guanyaran uns 40 minuts en el trajecte d'anada i tornada a la universitat.


El director general de transports i mobilitat, Ricard Font, ha explicat aquest divendres que han aconseguit coordinar horaris de manera que els passatgers guanyin 20 minuts en el transbord, una millora que entrarà en funcionament aquest mes de juny. Font ha recordat que aquesta era una de les reivindicacions històriques de l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila (CiU), a la qual han donat resposta.

El responsable de mobilitat ha explicat que la xarxa ferroviària de Catalunya "està al límit de les seves possibilitats" i que de cara al 2013 estudiessin si és possible augmentar les freqüències "gràcies a les obres en infraestructures" que s'estan realitzant en el conjunt de la xarxa. Font ha explicat que a la R2, actualment per problemes d'infraestructura, és impossible augmentar les freqüències i que les obres als túnels d'accés a Barcelona són la clau per poder millorar les esmentades freqüències. La Generalitat invertirà 60.000 euros en la millora de l'estació de Cardedeu amb l'objectiu d'adequar els accessos per evitar el frau i millorar la imatge i la seguretat dels usuaris.

 

Participació