Tortell de maduixa

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias , 19 de maig de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Ingredients:

4 ous
150 grams de sucre moreno

250 grams de farina tamisada
250 grams de maduixes

I iogurt natural
50 ml d’oli de gira-sol
1 sobre de llevat tipus Royal
Sucre glacé per decorar
1 polsim de sal
Podeu posar una mica de sucre de vainilla

Preparació:
Primer de tot passeu les maduixes per la batedora fins deixar-les convertides en una massa liquida i una mica espessa (no liquada) i reserveu-les.
Barregeu el sucre amb els ous i bateu-ho tot fins aconseguir que la mescla blanquegi.
Afegiu la meitat de la farina tamisada, i mentre aneu remenant afegiu-hi el sucre de vainilla i el iogurt, juntament amb l’oli, i remeneu fins homogeneïtzar la massa. Afegiu, sense deixar de batre, la resta de farina, el sobre de llevat i la punta de sal. Continueu batent fins aconseguir una massa homogènia.

Un cop fet això, pre escalfeu el forn a 180º. Agafeu un motlle per fer tortell i aboqueu-hi part la massa, afegiu-hi les maduixes reservades i removeu-ho per tal de que la maduixa no quedi a l'exterior del tortell. Poseu-ho dins del forn durant uns 30 minuts i comproveu la cocció punxant-ho amb un escuradents.

Quan estigui deixeu-ho reposar. Un cop fred ja el podeu decorar amb el sucre glacé, tallar i evidentment, menjar-lo.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible


 

Arxivat a:
Cuina, maduixa, cuina, tortell
Participació