Barcelona vol invertir uns 5 MEUR al Circuit de Montmeló

L'Ajuntament entraria al consorci que gestiona el traçat i intentaria evitar l'alternança amb València

per Redacció, 16 de maig de 2012 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Barcelona vol celebrar cada any a Montmeló el Gran Premi de F1. Foto: Reuters

L'Ajuntament de Barcelona té previst invertir uns 5 milions d’euros a l'any al Circuit de Montmeló per participar així en la gestió del traçat, fins ara en mans de la Generalitat, l'Ajuntament de Montmeló i el Reial Automòbil Club de Catalunya. De fet, la segona tinenta d'alcalde i responsable econòmica del consistori barceloní, Sònia Recasens, ha assegurat que "no tindria sentit que Barcelona, amb solvència econòmica, deixés perdre un esdeveniment que genera promoció i retorn econòmic". Recasens dóna per fet que el conveni amb el Circuit, que té problemes econòmics, es signarà aquest mateix any i que el Gran Premi de motociclisme es celebrarà el 3 de juny ja amb l’Ajuntament de la capital catalana integrat en la gestió del Circuit.


Segons apunta La Vanguardia , que cita fons properes a la negociació, a més de l'entrada al consorci, Barcelona voldria evitar l’alternança del Gran Premi de Fórmula 1 amb València. I és que l'Ajuntament barceloní considera que la celebració d’aquesta prova reporta als municipis de la regió metropolitana uns 120 milions d'euros. No es descarta la possibilitat que la participació s'ampliï a altres municipis i a la Diputació de Barcelona, amb la que també s’estaria negociant en aquests moments.

Una de les possibilitats és que el Circuit de Catalunya afegeixi el nom de Barcelona, però l'Ajuntament encara està negociant les contraprestacions a l'aportació econòmica que realitzarà a aquest equipament, inaugurat l'any 1991 pel president Jordi Pujol. La implicació de l'Ajuntament de Barcelona en la gestió del Circuit de Catalunya de Montmeló és una idea plantejada pels seus responsables i pel sector hoteler de la capital catalana.

 

Participació