Créixer per informar millor

per Eduard Mas, 11 de maig de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
De nou, com fèiem ara fa poc més de set mesos quan els donàvem la benvinguda a aquest diari, mirem enrere per anar endavant, per continuar creixent. "Granollers és una ciutat coneguda i, per tant, de prestigi; un prestigi que obeeix a la seva història, a les seves festes, fires i mercats tradicionals, a la infinitat de pobles que aplega el seu entorn, al caràcter franc dels seus habitants i a la seva situació avantatjosa al mig del fecund, divers i prenedor Vallès". El 1961, el no prou recordat Ferran Canyameres, periodista i escriptor, detallava "la grandesa de Granollers" en el seu llibre El Vallès. Com han fet tants altres bons coneixedors de la nostra comarca, Canyameres situava la ciutat al bell mig d'un Vallès Oriental amb realitats cada dia més diferents.

A cavall entre el Vallès Oriental i la Selva, hi ha el Baix Montseny, subcomarca natural formada per més d'una quinzena de municipis que, aferrats a la seva història i a la seva pròpia realitat social i econòmica, reclamen des de fa anys i panys eliminar el prefix i esdevenir comarca. El Baix Montseny és l'exemple més contundent (n'hi ha més) de la diversitat que enriqueix el Vallès Oriental. Una heterogeneïtat que hem intentat mostrar des d'aquest diari, però que exigeix quelcom més. Per això, sempre guiats per la lleialtat a la proximitat, VallèsOriental.com creix. A partir de dilluns, dues noves capçaleres estretament relacionades, NacióGranollers.cat i BaixMontseny.info, informaran més i millor d'aquestes diferents realitats que amaga la nostra comarca.


Des de Sant Celoni, el Grup Nació Digital informarà de tot allò que succeeix als pobles del Baix Montseny. I des de Granollers, els aproparem el dia a dia de la resta de la comarca, amb les mateixes exigències que ens han guiat fins ara: claredat, imparcialitat, rigor, fiabilitat i innovació. "La grandesa de Granollers" que anomenava Canyameres guiarà aquesta nova capçalera, que en cap cas oblidarà la resta de municipis del Vallès Oriental; l'únic Vallès, com sentenciava el periodista de l'Ametlla Eugeni Xammar, "digne d'aquest nom". Benvinguts a NacióGranollers.cat i a BaixMontseny.info.

Eduard Mas, director de NacióGranollers.cat

 

Participació